Altevita BAMBUCKÉ MASLO 500g

Kód: SB07
Množstevní sleva
Značka: ALTEVITA
325 Kč 269 Kč bez DPH
Skladem (>5 ks)
Můžeme doručit do:
16.4.2024

Nerafinované bambucké máslo obsahuje přírodní antioxidanty, vitamíny A, D, E, F, fytosteroly a mastné kyseliny.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Nerafinované bambucké máslo obsahuje přírodní antioxidanty, vitamíny A, D, E, F, fytosteroly a mastné kyseliny.

Okamžitě vyhlazuje a vyživuje poškozené vlasy a podporuje jejich růst.

Vyživuje a hydratuje pokožku, podporuje tvorbu kolagenu a obnovuje elasticitu pleti.

balení – 500g

 

Možnosti použití bambuckého másla:

 

suchá šupinatá pokožka a vlasy

popáleniny způsobené sluncem

akné

vrásky

červená a podrážděná pokožka po holení

popraskaná kůže

ochrana před mrazem a větrem

strie, pooperační jizvy

drobné ranky a odřeniny

alergie, atopické ekzémy a dermatitida

artritida

 

 

Bambucké máslo je lisováno za studena, je původem z GHANY (fair trade, kvalita A+).

 

Máslo má trvanlivost 2 roky.

 

Upozornění o skladování: Výrobek skladujte při teplotě 5 - 23°C, mimo vliv přímého slunečního světla nebo přímého zdroje tepla. Změna konzistence v důsledku vyšší teploty neznehodnocuje kvalitu výrobku.

 

Složení bambuckého másla

 

Bambucké máslo je složeno z následujících mastných kyselin:[5]

 

kyselina olejová 40-60%

kyselina stearová 20-50%

kyselina linolová 3-11%

kyselina palmitová 2-9%

kyselina linolenová méně než 1%

kyselina arachidová méně než 1%

 

Zastoupení jednotlivých mastných kyselin se liší podle území, z něhož se konkrétní máslo získává. Kromě mastných kyselin obsahuje bambucké máslo také vitamíny A E a fenoly, které mají antioxidační účinky.

 

Rafinované vs. nerafinované bambucké máslo

Nerafinované bambucké máslo jednoduše znamená, že se extrahuje a je připraveno bez použití chemických nebo konzervačních látek. Jinými slovy to znamená, že se vyrábí stejným způsobem jako to Afričané dělali po celá staletí. Jen nerafinované bambucké máslo udržuje všechny své přírodní léčivé vlastnosti. Rafinované bambucké máslo je obvykle extrahováno hexanem nebo jinými ropnými rozpouštědly, také do něj mohou být přidány některé antioxidanty nebo konzervační látky. Bohužel, léčivé vlastnosti bambuckého másla se tímto procesem výrazně snižují.

Rozdíl mezi nerafinovaným a rafinovaným bambuckým máslem je ve vůni a také barvě. Nerafinované bambucké máslo má svoji typickou ořechovou vůni a je béžové barvy. Rafinované bambucké máslo je chemicky upraveno tak, že se odstraní jeho přírodní vůně i barva a ponechá si jen malou část svých přírodních léčivých vlastností. Konečným výsledek je bílé máslo bez vůně, které může být esteticky přitažlivé, chybí mu ovšem skutečné hydratační, léčivé a nutriční vlastnosti skutečného tradičního bambuckého másla.

Dalším významný termínem je stupeň bambuckého másla:

A – surové nebo nerafinované, extrahované vodou (jsou v něm nejvíce zachovány přírodní vitamíny, zejména vitamin A a E, které se v jiných třídách vyskytují v mnohem menším množství)

B – rafinované bambucké máslo

C – vysoce rafinované, extrahované rozpouštědly

D - nejnižší nekontaminový stupeň

E – bambucké máslo s nečistotami (kontaminanty)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: