Altevita BIO Kurkuma 60g

Kód: AY09
Množstevní sleva Sleva -11% Kód v košíku: mikulas
Značka: ALTEVITA
60 Kč 50 Kč bez DPH
Skladem (>5 ks)
Můžeme doručit do:
9.12.2024

Kurkuma napomáhá zvýšení přirozené imunity, aktivizuje bílé krvinky, především ty, které přirozeně zneškodňují nebezpečné buňky těla.

Detailní informace

Detailní popis produktu

V poslední době se často přizvukuje jí přední místo v léčbě a hlavně prevenci rakovinových onemocnění, má totiž schopnost zabránit rakovinotvorným procesem. Napomáhá zvýšení přirozené imunity, aktivizuje bílé krvinky, především ty, které přirozeně zneškodňují nebezpečné buňky těla. Kurkumin zabraňuje dělení buněk napadených rakovinou.

Koření, známá také jako "indický šafrán", má silné antioxidační účinky, eliminuje negativní účinek volných radikálů. Dokáže pevně vázat ionty kovů a vyloučit těžké kovy z těla. Detoxikuje tělo a pročistí krev. Obsahuje i vitaminy C, B a E.

V hinduistickém lidovém léčitelství je kurkuma považována za univerzální látka: pomáhá v případech viróz a nachlazení, používá se na snížení zvýšené tělesné teploty a horečky, je vhodná i pro inhalaci v případě onemocnění dýchacích cest. Rozpuštěna v medu nebo v ghí másle dokáže rozpustit hleny a usnadňuje vykašlávání. Osvědčila se však hlavně při trávicích a žaludečních potížích: při přejídání, při pálení žáhy, nafouknutí, křečích střev, ale i při onemocněních jater a problémech s klouby. Účinně působí i proti otravách, i po štípnutí hadem, pavouky či škorpiónem.

Kurkuma je známým a oblíbeným kořením především orientální kuchyně. Získává se ze žluté kořeny rostliny Curcuma longa, která se pěstuje v tropických a subtropických oblastech jihovýchodní Asie od Indie až po Indonésii. Patří do čeledi ďumbierovitých rostlin, starověcí Řekové, kteří se s ní setkali díky obchodníkům, ji dokonce pojmenovali žlutým zázvorem. Barvivo z kořenů kurkumy pravé (Curcuma longa) poskytuje žluté barvivo kurkumin, éterický kurkumový olej a koření. Kořen a listy rostliny se nejprve suší, pak se rozmělní, následně projdou lisováním. Šťáva, která se takto získává, se používá jako léčivý nápoj nebo zábal na vlasy. Koření se získává ze stopky rostliny vařením, následným sušením a drcením.

V posledním období dosud zcela neznámá kurkuma zaujala přední místo i v našich kuchyních a receptářích, a to nejen díky své charakteristické chuti a nezaměnitelné žluté až zlatavé barvě, jejímž prostřednictvím vykouzlí na naše stoly exotiku, ale i díky zdravotním účinkům, které se jí připisují.

V neposlední řadě, její omlazující a čistící účinky se uplatňují i ​​v kosmetickém průmyslu.

 

Složení: BIO kurkuma (Curcuma longa)

Skladujte v suchu.

Chraňte před teplem a přímým slunečním zářením.

 

Výživové údaje na 100 g:

Energetická hodnota: 1491 kJ / 356 kcal,
Tuk: 9,9 g, toho nasycené mastné kyseliny: 2,9 g,
Sacharidy: 58,2 g, z toho cukry: 11,1 g,
Bílkoviny: 7,8 g
Sůl: 0,1 g

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: