Použití vhodné:
– při trávicích potížích
– při pocitech pálení žáhy
– po nadměrné konzumaci jídla
– po nadměrné konzumaci alkoholických nápojů (pomáhá odbourávat škodlivé látky z těla)
– pro sportovce a lidi vystavené nadměrné fyzické zátěži a dehydrataci

DigeZyme®

DigeZyme® je jedinečná, patentovaná směs pěti specifických enzymů. α-amyláza (enzym na trávení škrobu), proteáza (enzym na trávení bílkovin), lipáza (enzym na trávení tuků), celulóza (enzym hydrolyzující celulózu) a laktáza (enzym hydrolyzující laktózu). To poskytuje optimální trávení všech makromolekul.
Enzymy, které obsahují, jsou odvozeny z mikrobiálních zdrojů, o nichž se uvádí, že jsou stabilní v širokém rozsahu hladin žaludečního pH, účinné při nižších dávkách a mají širší rozsah pH aktivity než enzymy na bázi zvířat.

Zdroj enzymů
a-amyláza Aspergillus oryzae
Neutrální proteáza Bacillus subtilis
Laktáza Aspergillus oryzae
Lipáza Rhizopus oryzae
Celuláza Trichoderma longibrachiatum


Jednotlivé enzymy jsou Non-GMO (nejsou odvozeny z geneticky modifikovaných organismů), vhodné pro vegany, bez lepku a bez TSE (přenosná spongiformní encefalopatie) a BSE (bovinní spongiformní encefalopatie). V tabulce jsou uvedeny složky enzymů DigeZyme® a jejich příslušné zdroje.


Enzymy proteáza a laktáza v DigeZymu® pomáhají nejen trávit mléčné bílkoviny, ale také laktózu, čímž pomáhají kontrolovat nadýmání způsobené poruchou trávení laktózy. Rostlinné bílkoviny (sója, hrách, mandle, rýže, bramborové bílkoviny atd.) obsahují bílkoviny a fytonutrienty, antioxidanty, vitamíny, minerály a vlákninu.
DigeZyme® dokáže strávit rostlinné složky efektivněji, protože obsahuje celulázu a proteázu, trávicí enzymy, které dokáží trávit celulózový materiál, jakož i rostlinné bílkoviny. DigeZyme® je tedy ideální multienzymová směs pro mléčné výrobky a produkty na bázi rostlinných bílkovin.


Trávicí enzymy jsou nezbytnou součástí jakýchkoli chemických reakcí, které probíhají v našem těle. Různé biologické reakce, jako je trávení potravy, aktivity mozku, buněčná energie, proces obnovy tkání atd., se tedy uskutečňují zejména různými enzymy a příbuznými sloučeninami nazývanými koenzymy. Gastrointestinální trakt začíná ústy a trávení začíná žvýkáním, které rozbije velké kusy jídla na menší částice, které lze spolknout. Sliny obsahují trávicí enzym amylázu, který štěpí složité cukry na menší cukrové jednotky.

Potrava se poté přesune do žaludku, kde se podrobí enzymatickému působení enterických trávicích enzymů, tzn. j. enzymu trávicího bílkoviny (pepsin) a enzymu trávicího lipidy (žaludeční lipáza). Konečná fáze trávení a většina absorpce probíhá v tenkém střevě. Částečně strávené sacharidy, tuky a bílkoviny se zde štěpí příslušnými trávicími enzymy na monosacharidy, mastné kyseliny a aminokyseliny.
Nesprávné trávení způsobené nedostatkem nebo nedostatečnou účinností jednoho nebo více trávicích enzymů vede k různým poruchám trávení. nedostatečná/neúčinná laktáza vede k intoleranci laktózy, nestrávené živiny vedou k celiakii a studie ukázaly, že zdraví tlustého střeva je diktováno správným trávicí proces. Také nesprávné trávení u starší populace vede k plynatosti, nadýmání a průjmům. Například výrobky na bázi mléčných bílkovin obsahují mléčnou bílkovinu a laktózu (mléčný cukr), které jsou pro některé těžko stravitelné a mohou způsobit nadýmání.


Jedinečné vlastnosti DigeZyme®
Vegan: Získané z neživočišných zdrojů
Každý trávicí enzym ve směsi je potravinářský, bez GMO a bez lepku
Dodržuje nejpřísnější mezinárodní normy a regulační normy
Odolné vůči působení žaludečních šťáv při zachování optimální aktivity
Bezpečný, sledovatelný původ, ověřená kvalita a vědecky podložená účinnost
Kombucha byla původně součástí asijského lidového léčitelství. Podivný kvašený nápoj je již zřejmě znám déle. Nápoj kombucha se údajně pil ve starověké Číně asi před 2200 lety, aby získal nesmrtelnost. V čínské tradici „nesmrtelnost“ znamená vést dlouhý a zdravý život s plnou vitalitou a blahobytem až do vysokého věku.
Kombucha není nový módní nápoj, ale starodávný energetický nápoj různých národů a kultur. Až dnes, kdy si vážíme ocenění přírodních produktů a výroby jídla, je znovu objevováno a šířeno stále více.
Onemocnění dýchacího traktu – bronchitida, astma, chřipka, kašel a nachlazení
podpora imunity – viry, bakterie, parazity
pomáhá obnovit správnou funkci slinivky břišní
ledvinové kameny, posílení funkce ledvin
onemocnění kardiovaskulárního systému
snižuje negativní fyzické a psychologické účinky stresu
protizánětlivé účinky
výživa – obsahuje vitamíny C a A a minerální látky jako vápník, zinek, železo chlorofyl.
energie a výkon – zlepšuje výdrž a vytrvalost, podporuje syntézu bílkovin a zvyšuje sílu
proti stárnutí – pomáhá udržet si mladistvý elán, paměť a zpomaluje proces biologického stárnutí
ochrana před zářením způsobeným sluncem,

zářením z obrazovek TV a PC, z radioterapie, při cestách letadlem a pod.

ECHINACEA
Echinacea purpurová byla používána v tradičních bylinných přípravcích u indiánských kmenů pro léčebné účely.
Echinacea obsahuje působivou škálu účinných látek, jako je kyselina kávová, alkamidy, fenolové kyseliny, kyselina rozmarýnová, polyacetyleny a mnoho dalších. Tyto látky pomáhají chránit buňky před oxidačním stresem, který souvisí s chronickými chorobami jako je cukrovka, srdeční choroby a mnoho dalších.


KURKUMA
Kurkuma napomáhá zvýšení přirozené imunity, aktivizuje bílé krvinky, především ty, které přirozeně zneškodňují nebezpečné buňky těla.
Kořenina, známá také jako „indický šafrán“, má silné antioxidační účinky, eliminuje negativní účinek volných radikálů. Dokáže pevně vázat ionty kovů a vyloučit těžké kovy z těla. Detoxikuje tělo a pročistí krev. Obsahuje také vitamíny C,B a E.
V hinduistickém lidovém léčitelství je kurkuma považována za univerzální léčivo: pomáhá v případech viróz a nachlazení, používá se ke snížení zvýšené tělesné teploty a je užitečná v případě onemocnění dýchacích cest. Osvědčila se také při trávicích a žaludečních problémech: při přejídání, při pálení žáhy, nafouknutí, křečích střev, ale i při onemocněních jater a problémech s klouby.


CIST ŠEDAVÝ
Cistus Incanus je bylinka, která je známá již po staletí. Předkové tuto bylinku používali k prevenci kardiovaskulárních onemocnění, léčbě respiračních a virových chorob.
Zmírnění střesu. Stres patří mezi nejčastější faktory vzniku různých zdravotních komplikací. Právě Cistus vás dokáže uklidnit. Díky tomu budete mít možnost předcházet i různým onemocněním, a to nejčastěji těm civilizačním.


ZLEPŠENÍ NÁLADY. K celkovému zlepšení kvality života patří i podpora nálady a zvýšení energie. Potřebné je však pravidelné užívání. Energie tak budete mít dostatek ik vykonávání různých fyzických aktivit během celého dne.
SNÍŽENÝ VÝSKYT ZUBNÍHO PLAKU. V ústech se nacházejí různé druhy bakterií, které se v tomto prostředí vyskytují přirozeně. Cistus obsahuje kombinaci látek, která zajišťuje výrazné snížení výskytu zubního plaku v ústní dutině. To podpoří i prevenci onemocnění v této oblasti, jako například vznik zubního kazu.


PREVENCE SRDCOVÝCH ONEMOCNĚNÍ. Bylina Cistus Incanus slouží také jako prevence kardiovaskulárních onemocnění. Mezi ty patří i civilizační onemocnění jako infarkt myokardu nebo ischemie srdce.
LÉČBA LYMSKÉ BORELIÓZY. Cistus Incanus obsahuje manoyloxidy, které dokáží chránit organismus a bojovat proti bakterii Borrelia burgdorferi. Právě tato bakterie způsobuje onemocnění lymskou boreliózou.
OBSAH ANTIOXIDANTŮ. Cistus má významný antioxidační potenciál, a to zejména v kombinaci s flavonoidy a polyfenoly.
BOJ PROTI INFEKČNÍM ONEMOCNĚNÍM. Cistus Incanus je bylina, která má antivirové účinky. Je dokonce účinný iv rámci chronických virových infekcí.


OBRANYSCHOPNOST ORGANISMU. Základem všeho je imunitní systém, který by měl být v dobrém stavu. Je to způsob jak předcházet i respiračním infekcím, které se vyskytují velmi často zejména v chladnějším období.

ČERNÉ KOŘENÍ
Černý pepř má aromatickou pikantní chuť, která napomáhá při detoxikaci organismu, podporuje činnost mozku a trávení. Je vhodný během podzimních a zimních měsíců, při chladných končetinách, nachlazení a pod.

Složení: Kyselina vinná ( antioxidant) , soda bicarbona (hydrogenuhličitan sodný), kombucha (lyofilizovaná – mrazem sušená), DIGEZYNE ® ( trávicí enzymy ), Regulátor kyselosti: kyselina citrónová, barvivo Beta-caro
Příprava:
Obsah sáčku rozpusťte ve 2dl vody. Pijte během šumění. Doporučená denní dávka 1-2 sáčky denně.
Upozornění: Nedoporučuje se při neslané dietě a vysokém krevním tlaku. Ustanovená doporučená denní dávka se nesmí přesáhnout.
Není vhodný pro děti do 3 let. Nezapomínejte na význam pestré a vyvážené stravy a zdravého životního stylu. Uchovávejte v suchu, při pokojové teplotě, mimo dosah dětí.
Hmotnost: 80 g
Počet porcí: 20 (1 porce 4 g)
Příprava: 1 porci zalít 150 ml Max. 80°C vody. Nápoj je vhodné osladit medem nebo jiným sladidlem.
Doporučené dávkování: maximálně 3 dávky denně. V případě akutního zhoršení zdravotního stavu (chřipka, nachlazení) lze krátkodobě zvýšit dávku na 4 porce denně.
Upozornění: Nevhodné pro děti a těhotné ženy.

Uvedené informace o rostlinách, rostlinných složkách, rostlinných extraktech a jejich obecném požití nejsou a nesmějí být považovány za výživová a zdravotní tvrzení podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1272/2003. 1924/2006 ze dne 20. prosince 2006 o výživových a zdravotních tvrzeních o potravinách.