Detoxikace tlustého střeva a její obrovský význam pro zdraví člověka

Věděli jste o tom, že v tlustém střevě sídlí až dvě třetiny imunitního systému? I toto tvrzení hovoří o tom, že o svůj trávicí trakt bychom se rozhodně měli co nejvíc starat. Skvělým řešením je detoxikace, která zajistí odstranění usazenin a nebezpečných látek z tlustého střeva. Jak na to?

V našem těle jsou střeva mimořádně důležitá. Dokáží totiž získávat energii ze všech potravin a následně vylučují i nepotřebné látky. Mnozí lidé však svůj trávicí trakt podceňují a nestarají se o něj tak, jako by měli. To je velká škoda.

Jak se ale starat o střeva? Skvělým řešením je například detoxikace, která jde stále více do popředí. Někdy však není prováděna zcela správně. To, že chcete střeva detoxikovat, totiž neznamená, že teď nebudete nic jíst. Proto si je nejprve třeba uvědomit, jak detoxikaci podpořit, aby byla úspěšná.

Strava bohatá na vlákninu

I přesto, že střeva mají ve svých přirozených vlastnostech detoxikaci, často se vyplatí podpořit ji. To můžete také tím, že budete konzumovat více potravin, které jsou bohaté na vlákninu. Skvělým zdrojem vlákniny jsou například lněná nebo chia semínka, ovoce, zelenina, ořechy nebo luštěniny.

Neváhejte vyzkoušet také doplněk stravy s názvem Indické psyllium. Jedná se o čistě přírodní produkt, který je získán ze semen jitrocele indického. Jeho úkolem je pročištění celého těla, obzvláště trávicí soustavy.

Detoxikácia hrubého čreva a jej obrovský význam na zdravie človekaa

Zeleninové šťávy také neomrzí

Chcete efektivně pročistit svá střeva? V tom případě si neváhejte připravit zeleninové šťávy a smoothie. Jedná se o velmi populární nápoje, které dokáží do vysoké míry podpořit vaše zdraví. Mimo jiné, můžete si připravit jakoukoli kombinaci zdravého nápoje.

Neváhejte si smíchat oblíbené ovoce, případně zeleninu. Takové nápoje se také doporučuje pít například k snídani nebo kdykoliv během dne. Pokud je budete konzumovat pravidelně, váš zdravotní stav se zaručeně zlepší.

Pravidelně se hýbejte

Pokud budete celé dny sedět na gauči před televizí, určitě se nemusíte divit, proč máte zácpu a zažívací potíže. Zařaďte do svého každodenního programu i pohyb. Nemusíte být vrcholovým sportovcem na to, abyste se ve svém těle cítili dobře. Jděte se každý den alespoň projít, případně si vyberte sport, který vás baví a budete jej dělat s radostí. Skvělým řešením je běh, cyklistika nebo plavání.

Náš tip: Rádi byste se chodili přecházet do přírody, ale nemáte s kým a nechcete chodit sami? Neváhejte si pořídit čtyřnohého miláčka. Ten vás donutí jít ven i v situacích, kdy se vám opravdu nebude chtít a díky tomu se budete hýbat pravidelně, každý den.

Detoxikácia hrubého čreva a jej obrovský význam na zdravie človekab

Pijte hodně vody

Ne nadarmo se říká, že byste měli dodržovat pitný režim. Proto denně vypijte přibližně 1,5 – 2 litry vody. Konkrétní množství závisí zejména na vaší výšce a hmotnosti. Pokud nebudete pít hodně vody, vaše tělo bude dehydratováno a střeva nebudou fungovat tak, jak by měla.

Proto si na to dodržování pitného režimu dejte velký pozor. Vždy noste s sebou láhev vody a pijte i tehdy, když necítíte žízeň. Obzvlášť během léta je to velmi důležité. Tehdy se totiž člověk přirozeně víc potí a měl by proto přijmout i více vody do těla.

Vitamíny a minerály

Za trávicími obtížemi se častokrát skrývá i nedostatek vitamínů a minerálů v těle. Pravidelně se proto doporučuje brát například hořčík, vitamín C nebo vitamín D. Samozřejmě, to, který vitamín nebo minerál vám v těle chybí lze jednoduše zjistit na základě krevního obrazu. Proto neváhejte požádat svého všeobecného lékaře o obšírnější krevní odběry, které prokáží, zda máte všechny vitamíny a minerály v normální hladině nebo je bude třeba doplnit.

superstrava_super_detox_300
⇒ Doporučujeme: 2 + 1 zdarma Super Detox ⇐