Jaké jsou největší benefity lososa? Tyto vás překvapí!

Ne nadarmo se říká, že konzumace ryb se vyplatí. Mezi nejchutnější potraviny tohoto druhu patří právě losos. Toho si můžete připravit na různé způsoby, přičemž si zachovává svoji jedinečnou chuť a všechny prospěšné látky.

Proč byste měli lososa zakomponovat do svého jídelníčku například ve formě domácího poké? Důvodů je hned několik. V první řadě jde o rybu, která je velmi lahodná. Některým lidem z ryb chutná například jen losos. Pokud tedy hledáte potravinu, která je zdravá a zároveň ulahodí vašim chutím, losos je to pravé řešení pro vás.

Losos obsahuje omega 3 a 6 mastné kyseliny, vitamín B12, bílkoviny, minerály a jiné živiny, které jsou prospěšné zdraví. Pokud budete lososa konzumovat na pravidelné bázi, zvýšíte si tak prevenci kardiovaskulárních onemocnění, Alzheimerovy choroby a dalších civilizačních onemocnění. Velké množství lidí nekonzumuje ryby z toho důvodu, že jim nechutnají nebo se obávají rtuti, která se může v rybě nacházet. Co se však týká lososa, výskyt rtuti a jiných toxinů je skutečně minimální až žádný.

V následujících řádcích tohoto článku si povíme něco o tom, jaké benefity losos přináší. O některých jste možná už věděli, ale některé mohou být pro vás novinkou. Pojďme se na to podívat...

Přispívá ke zdraví mozku

Věděli jste o tom, že omega 3 mastné kyseliny se používají zejména v rámci doplňků stravy? Ty slouží také ke zlepšení psychických poruch a onemocnění, jako například Parkinsonova nebo Alzheimerova choroba. Mnohé studie dokázaly, že konzumace lososa skutečně přispívá ke zdraví mozku.

Aké sú najväčšie benefity lososa Tieto vás prekvapiaa

Dokonce, losos se doporučuje také pro těhotné ženy. Ty by měly jíst lososa pravidelně, protože to může ovlivnit funkce a myšlení u jejich dětí. Tato lahodná ryba tak dokáže pomoci při vývoji mozku plodu, přičemž zlepšuje také jeho zdraví. Pokud budou těhotné ženy jíst lososa pravidelně, jejich děti se v budoucnu mohou lépe učit a zapamatovat si více věcí. Tuto jedinečnou rybu se však doporučuje dávat také dětem, které jsou v růstovém období. Právě tehdy totiž losos dokáže podchytit ADHD a zlepšit i myšlení a učení ratolestí.

Udržuje zdravé srdce

Obsah živin v lososu zaručuje opravdu příznivé vlastnosti. Kombinace omega 3 a 6 mastných kyselin dokáže zlepšit zdraví srdce. Losos totiž může snížit zánět tepen a také hladinu cholesterolu. Právě zánět a vysoký cholesterol totiž patří mezi nejčastější faktory vzniku kardiovaskulárních onemocnění.

Losos obsahuje také draslík, který dokáže udržovat normální hladinu krevního tlaku. V dnešní době je právě vysoký krevní tlak faktor, který výrazně oslabuje srdce a jeho funkce. U lidí s hypertenzí tak častěji vzniká infarkt myokardu nebo ischemie srdce. Pokud budete jíst lososa pravidelně, může zvýšit prevenci kardiovaskulárních onemocnění, ale také mozkové mrtvice nebo vysokého krevního tlaku.

Aké sú najväčšie benefity lososa Tieto vás prekvapiab

Losos jako přírodní antioxidant

Chcete-li podstoupit detox, nemusíte hned sahat po výživových doplňcích. Výborným řešením je totiž také losos, který obsahuje vysoce kvalitní složky. Právě tato lahodná ryba působí v těle také jako jakýsi antioxidant.

Díky těmto vlastnostem losos podporuje vylučování škodlivých látek ven z těla, důsledkem čehož se zvyšuje u člověka i imunita. Dokáže totiž předcházet mnoha civilizačním onemocněním, včetně těch zánětlivých nebo neurodegenerativních.

Skvělé řešení při hubnutí

V současnosti se stále více lidí zabývá hubnutím, přičemž hledají vhodné potraviny. Losos patří mezi ryby, které při hubnutí skutečně dokážou pomoci. Tato jedinečná potravina má totiž velké množství bílkovin, vitamínů a minerálů, které jsou potřebné pro zdraví člověka. Nejen během hubnutí, ale také celkově. Zdravé recepty s lososem a jinými mořskými plody naleznete na varimerychle.cz