Chcete podpořit svou paměť? Dejte na tato doporučení

Dnes je známo, že problémy s pamětí nemají jen staří lidé, ale stále více i mladší ročníky. Důvodem je zejména pracovní vytíženost, stres a napětí. Proto je pochopitelné, že i mladí lidé občas na něco zapomenou. Chcete vaši paměť udržet v dobré kondici? V tom případě dodržujte tato opatření!

Pravděpodobně se už i vám někdy stalo, že jste zapomněl na svátek svého blízkého, datum důležité schůzky, případně čas setkání. Nemusíte se však obávat. Toto se děje každému z nás, pokud toho má mnoho. Pokud se však chcete v budoucnu vyhnout onemocněním, která souvisí se špatnou pamětí, měli byste ji udržovat v dobré kondici od mladého věku. Není to žádná věda. Postačí jen dodržovat několik důležitých doporučení.

Nezapomínejte: Neustále pozorně sledujte stav a zdraví vaší paměti. Když si budete častěji všímat jejích výpadků, neváhejte se obrátit na odborníky. Ti vám jistě velmi rádi pomohou.

Bobulové ovoce a jeho síla

Slyšeli jste u síly bobulového ovoce? Říká se totiž, že dokáže podpořit prostorovou paměť. Proto byste měla denně konzumovat doporučenou denní dávku bobulového ovoce. V tomto případě jsou velmi oblíbené borůvky, které kromě paměti podporují také zrak.

Důvodem, proč bobulové ovoce podporuje paměť jsou pravděpodobně flavonoidy, které se nacházejí ve složení tohoto druhu ovoce. Jedná se totiž o sloučeniny, které podporují nervová spojení v mozku. To má za následek i dlouhodobou a velmi silnou paměť či myšlení.

Chcete podporiť svoju pamäť Dajte na tieto odporúčaniaa

Gingko biloba na paměť

V současné době se vyrábí spektrum výživových doplňků pro podporu paměti. Při jejich výběru byste proto měli zvážit zejména složení. Ideální je, pokud se produkt skládá z čistě přírodních látek. Velice oblíbené je Gingko biloba.

Slouží totiž i jako prevence Alzheimerovy či Parkinsonovy choroby a přináší daleko více zdravotních výhod. Zmírňuje projevy úzkostných stavů a ​​je výborným řešením pro odstranění toxických a odpadních látek z těla. Obsahuje totiž spektrum antioxidantů, které podporují všechny funkce v lidském těle.

Učte se nové věci

I když to možná zní otravně, když vypadnete ze stereotypu školy, měli byste se přesto neustále učit nové věci. To totiž napomáhá mozku vytvářet synaptická propojení v reakci na učení. Učit se něco nového je tak jistě výborný způsob, jak zlepšit celkovou paměť. Mozek byste měli neustále udržovat bystrý a pozorný.

Co se týče učení nových věcí, můžete se například naučit tančit, hrát šachy, luštit křížovky, hrát na hudební nástroj, případně se naučit nový cizí jazyk. Možností je opravdu mnoho.

Podpořte kvalitu spánku

Máte potíže se spánkem? V tom případě se je snažte vyřešit co nejdříve. Je totiž dokázáno, že kvalitní a plnohodnotný spánek zlepšuje i paměť. Proto si vytvořte například pravidelný rozvrh. To znamená, že byste měli chodit spát a vstávat v přibližně stejných časech. Ne vždy to lze i dodržet, ale měli byste se o to alespoň pokusit.

Chcete podporiť svoju pamäť Dajte na tieto odporúčaniab

Zkuste omezit i čas před obrazovkou a před spaním si raději přečtěte dobrou knihu, jděte se ven projít nebo vyzkoušejte relaxační cvičení. Určitě je to lepší, než kdybyste měli před spaním dívat televizi nebo do mobilu.

Pozor na stravu

K tomu, aby mozek fungoval správně, potřebuje dostatečné palivo. Proto upřednostněte potraviny, které jsou protizánětlivé. Ty totiž umí podpořit i stav paměti. Jde především o zdravé tuky, mezi něž patří avokádo, ořechy, kokos či olivový olej. Konzumovat byste měli také více ryb, citrusových plodů a zeleného čaje.

Nezapomínejte: Pro podporu paměti jsou velmi dobré potraviny s vysokým obsahem antioxidantů. Mezi ty patří například cibule, paprika, brokolice, kurkuma či listová zelenina.

3575_vyr-1990superstrava-ginkgo-tabs-webs


⇒ Doporučujeme: SuperTabs Ginkgo ⇐