Hydrolyzovaný hovězí kolagen – elixír mládí a důležitá bílkovina, která vás zbaví bolesti

Stárnutí je biologický proces, který se vědě ještě nepodařilo zastavit. Přesto jen existují způsoby, jak jej zpomalit, případně eliminovat jeho příznaky.

Bolest kloubů, pomalá regenerace svalů, ztráta pružnosti pokožky, zhoršená kvalita vlasů... To vše jsou znaky stárnutí, ale zároveň projevy způsobené úbytkem kolagenu v lidském těle. Jak vám v tomto případě pomůže hydrolyzovaný hovězí kolagen?

Doplňováním kolagenu v podobě různých přípravků se většinou zabývají starší lidé. Proč tomu tak je? Odpověď je jednoduchá. Kolagen je totiž bílkovinou, kterou si lidské tělo dokáže do jistého věku produkovat samo, ale následně už jeho produkce klesá. Přibližně do 25. roku života si tělo dokáže z vlastních zdrojů pokrýt celou potřebu kolagenu. Nicméně, s narůstajícím věkem to začíná jít „dolů vodou“. Tělo postupně ztrácí schopnost vytvářet si vlastní kolagen a jeho nedostatek se začíná postupně projevovat. Skutečný zlom však přichází přibližně ve 45. roce života, kdy tělo definitivně přestává vyrábět svůj vlastní kolagen.

Projevy úbytku kolagenu začínají být stále citelnější. Člověka začíná trápit bolest kloubů, zranění se hojí pomaleji, pokožka ztrácí svoji pružnost, objevují se první větší vrásky. Nehty se snáze lámou, vlasy začínají ztrácet barvu a vypadávat. Nedostatek kolagenu ovlivňuje také fungování orgánů. Mohou se začít objevovat problémy s trávením, tělo se stává slabším a citlivějším k poškození. Tyto procesy lze však do značné míry ovlivnit tím, že kolagen do těla doplňujete uměle, v podobě vhodných přípravků.

Kolagen a jeho druhy

Kolagen není jen jeden, v aktuální době je známo až 27 druhů kolagenů, které se nacházejí v různých živočišných tkáních. Pro efektivní fungování lidského těla jsou však zapotřebí především následující 3 typy:

Kolagenu typu 1 – tvoří strukturu kostí, pojivových tkání, zubů a kůže. Je tak nejdůležitějším druhem kolagenu v lidském těle.

Kolagen typu 2 – tvoří část struktury chrupavek, která má na starosti tlumení rázů. Pomáhá zabraňovat bolesti při pohybu a prodlužovat životnost kloubů.

Kolagen typu 3 – tvoří strukturu cév, svalů a orgánů. V mladším věku se často nachází iv jiných tělových tkáních, kde jej postupně nahrazuje pevnější a odolnější kolagen typu 1.

Hydrolyzovaný hovězí kolagen obsahuje především kolagen typu 1 a 3, tedy jeho nejdůležitější druhy.

Hydrolyzovaný kolagen s velkou výhodou

V mladším věku, kdy si tělo vytváří dostatek kolagenu samo, stačí jeho tvorbu podpořit pestrou stravou s dostatkem vitamínu C a přiměřeným obsahem bílkovin. Výjimkou jsou sportovci, pro které je kolagen jednou z důležitých složek stravy. Při aktivním sportování je spotřeba kolagenu mnohem vyšší, proto je zapotřebí doplňovat ho větším množství. Důležitý je zejména při regeneraci organismu a slouží také jako ochrana před poškozením pohybového aparátu.

superstrava_super_collagena

S narůstajícím věkem přirozená tvorba kolagenu klesá, je tak třeba doplňovat jej iz vnějších zdrojů. Kolagen se přirozeně vyskytuje například v hovězím mase nebo různých mořských produktech. Problémem jeho přirozené formy je však stravitelnost. Velké molekuly kolagenu se velmi obtížně vstřebávají do těla a organismus je nedokáže efektivně využít. Přestože konzumujete hodně masa s obsahem kolagenu, jeho efekt nemusí být téměř vůbec citelný. Právě proto se v případě kolagenových doplňků stravy využívají hydrolyzované kolagenové struktury. Ty jsou pro lidské tělo velmi lehce stravitelné. Hydrolyzovaný hovězí kolagen byl německými vědci speciálně vyvinut tak, aby dokázal být co nejefektivněji zužitkován.

Jak kolagen zpomalí stárnutí a zmírní bolesti?

Hydrolyzovaný kolagen se z trávicí soustavy rychle dostává do krve, odkud putuje do všech částí těla. V první řadě, kolagen pomůže zpevnit kosti, chrupavky a vazivové tkáně, díky čemuž se stanou odolnějšími vůči poškození. Podstatnou roli hraje i při výživě kloubů – dodá jim pevnost a podpoří jejich ohebnost. Díky správné výživě kloubů jejich bolest jen nemaskujete, ale řešíte přímo její příčinu. Celý pohybový aparát vám tak vydrží sloužit mnohem déle, aniž byste se museli omezovat ve vašich oblíbených aktivitách.

Jelikož kolagen je základní stavební látkou kůže, jeho pravidelné doplňování dodá kůži elasticitu. Zbavíte se tak velkých vrásek či nepříjemné ovísající pokožky. Z hlediska krásy přínos kolagenu oceníte také na vlasech a nehtech. Vlasy se stanou pevnějšími a vitálnějšími, stejně jako nehty. Sportovci užívající kolagen pocítí benefit v podobě rychlejší regenerace svalů či jiných poškozených tkání. Kolagen mimo jiné pomáhá také urychlovat hojení ran, dokonce zlepšuje činnost trávení a vstřebávání živin ze střev.

superstrava_super_collagen_cd

Nečekejte, jednejte!

Zdraví máme jen jedno a podle toho bychom k němu měli také přistupovat. Podpora organismu vhodnými vitamíny, minerály a kolagenem dokáže významným způsobem zlepšit kvalitu života. Při zanedbané péči o vlastní tělo se vám může snadno stát, že ještě před čtyřicítkou vás budou trápit bolesti a onemocnění, která vás budou omezovat ve vašich oblíbených aktivitách. Ale naopak, pokud svému tělu dáváte vše, co potřebuje, za péči se vám několikanásobně odmění. Třeba tím, že budete moci neomezeně sportovat iv důchodovém věku a nikdo vám nebude chtít uvěřit, kolik je vám let. Díky kvalitnímu hydrolyzovanému kolagenu tohle všechno nemusí být jen nereálný sen, ale každodenní realita. Tak, jste připraveni „nakopnout“ vaše zdraví?

Screenshot 2023-01-03 at 09-18-09 Superstrava Super Collagen 3PACK 3 x 350g - Superstrava.cz - 100_ esenciální přírodní oleje a BIO potraviny

⇒ Doporučujeme: Super Collagen ⇐