5 tipů, jak pečovat o problematickou pleť

Vyrážka, černé tečky či akné. To vše trápí pokožku mnoha lidí. Co je příčinou vzniku tohoto problému a jak s ním úspěšně bojovat? Na to jsme se podívali blíže v následujících řádcích tohoto článku.

Problematická a mastná pleť není jen u lidí nacházejících se v období puberty. Takovou pleť mohou mít také mnohem starší ročníky, protože ji doprovází mnoho faktorů, nejen hormony. Akné vzniká například vlivem stravy, ale také životního stylu. Pokud budete konzumovat tučná a mastná jídla, nečekejte, že se vám za to pleť odvděčí a bude vypadat dobře. Potrava však není jediným faktorem, který se podílí na vzniku akné a celkově problematické pleti.

Nezapomínejte: Mnoho lidí se snaží přijít na příčinu jejich problematické pleti i dlouhá léta. Hledání si však můžete zkrátit tím, že navštívíte odborníka a podstoupíte diagnostiku vaší pleti. Takovým způsobem se jednoduše přijde na váš problém, který budete moct hned řešit.

Důvodem jsou také alergie

Častokrát se stane, že lidé vyzkoušejí všechny možné druhy kosmetiky na akné, ale ve skutečnosti jim vůbec nepomohou. Důvod spočívá zejména v tom, že se může jednat o potravinové intolerance, o kterých ani nevědí, pokud si nedají vyšetřit svůj zdravotní stav u specialisty.

Proto pokud vám na akné skutečně nic nezabírá, může jít o složku v potravinách, která vadí vaší pokožce. V takovém případě však problém vyřešíte velice jednoduše a vaše pleť bude opět zářit.

5 tipov, ako sa starať o problematickú pleťa
5 tipů, jak na problematickou pleť

Na internetu najdete spektrum doporučení, jak bojovat s problematickou pletí, ale jen málokteré z nich jsou ve skutečnosti tak účinné. My jsme vám proto shrnuli 5 největších doporučení, jak na problematickou pleť.

Základem je čištění

Čištění pleti je důležité nejen večer před spaním, ale také ráno hned po probuzení. V noci totiž na pokožce probíhá několik regeneračních procesů a vyplavují se na povrch oleje z mazových žláz.

Na problematickou pleť proto použijte jemný čistící přípravek a nezapomínejte si pokožku důsledně vysušit čistým ručníkem. Výborným řešením pro akné a mastnou pleť je přípravek s názvem Tarika akné, který důkladně čistí, hydratuje a vyživuje pleť či také odstraňuje vyrážky.

Nevytlačujte si vyrážky

Pravděpodobně jste už nejednou slyšeli radu, že byste se neměli stále dotýkat svého obličeje a už vůbec ne vytlačovat vyrážku. Nuže, něco na tom přece bude. Pokud víte, jak si správně vytlačit vyrážku, udělejte tak, ale s čistýma rukama, případně pomocí hygienického kapesníku. Navštívit však můžete také kosmetičku, která vám v tomto směru ráda pomůže.

Zaměřte se na psychiku

Málokdo ví o tom, že častokrát je problematická pleť výsledkem nadměrného stresu a napětí v organismu. Proto se zaměřte na psychickou stránku a zkuste omezit stres. I když je to občas náročné, vyzkoušejte meditační cvičení.

5 tipov, ako sa starať o problematickú pleťb

Konzumujte pestrá jídla

Je důležité, aby byl váš jídelníček co nejvíce vyvážený. Snažte se omezit konzumaci mléčných výrobků a potravin s vysokým glykemickým indexem. Říká se, že právě takové potraviny způsobují problematickou pleť as tím spojené akné. Také nezapomínejte dodržovat pitný režim. To je pro hydrataci pleti velmi důležité. Slazeným nápojům se však raději vyhněte a upřednostněte čistou vodu.

Nezapomínejte: Když se mluví o potravinách s vysokým glykemickým indexem, jedná se především o sladkosti a produkty, ve kterých je obsažena bílá mouka.

Pozor na slunce

I přesto, že slunce dodává našemu tělu potřebný vitamín D, snažte se o to, aby vaše pleť nebyla neustále vystavena škodlivému slunečnímu záření. Když budete chtít jít venku na slunce, raději si pleť natřete kvalitním SPF krémem.

Screenshot 2023-09-23 at 12-36-16 Tarika akné 50 g - Superstrava.sk - staráme sa o Vaše zdravie
⇒ Doporučujeme: Tarika 50g ⇐