Trápí vás zvýšená lámavost nehtů? Takto ji vyřešíte jednou provždy!

Lámavost nehtů je pro mnohé lidi přímo noční můrou. Způsobit ji může několik faktorů. Například mechanické poškození, vlivem používání chemických prostředků bez rukavic nebo důvodem může být i špatně provedená manikúra. Jak však tento nepříjemný problém vyřešit co nejefektivněji?

V případě, že i vás trápí lámavost nehtů, měli byste se nejprve zaměřit na svoji životosprávu. Častokrát je totiž důvodem také nedostatek vitamínů a minerálů v organismu. Celkovou kvalitu nehtů do vysoké míry ovlivňuje také špatný pitný režim, nedostatek bílkovin, vitamínů a minerálních látek. Proto, zaměřte se na svůj jídelníček a zkuste v něm tyto látky doplnit. Jezte co nejvíce plnohodnotná a výživná jídla, přičemž neváhejte zvýšit také příjem ovoce a zeleniny.

Náš tip: V jídle se často nenachází tak velké spektrum výživných látek. Proto doporučujeme doplnit všechny potřebné látky i ve formě doplňků. Skvělým řešením je Altevita Hair & Nail & Skin Strawberry, který je vhodný pro výživu a zpevnění nehtů.

Proč vzniká lámavost nehtů?

Za lámavostí nehtů však nemusí být jen strava a živiny. Důvodů je hned několik. Například, problém může být také v genetické predispozici a také ve věku a pohlaví. Největší problém s lámavostí nehtů se vyskytuje u starších žen, kterým chybí keratin pro růst. V případě, že trpíte hormonální nerovnováhou, lámavost nehtů může způsobit také pokles hormonů, problémy s imunitním systémem, případně poruchy štítné žlázy.

 Trápi vás zvýšená lámavosť nechtov Takto ju vyriešite raz a navždya

Nezapomínejte: Lámavost a zpomalený růst nehtů způsobují i roční období. Například v teplém období je většinou rychlejší růst nehtů. Nezapomínejte, že jejich stav výrazně zhoršuje také konzumace alkoholu a kouření cigaret.

Chraňte si své nehty

V první řadě je důležité, abyste si své nehty co nejvíce chránili před poškozením, obzvláště v případě, že trpíte jejich lámavostí. Proto, pokud používáte chemické prostředky, určitě si nasaďte také ochranné rukavice. Omezte namáčení nehtů v horké vodě a používejte jemné čistící prostředky a mýdla.

Když budete pracovat na zahradě, také si nezapomínejte nasadit rukavice. V opačném případě by to mohlo vést k narušení nehtové ploténky a zvýšení lámavosti nehtů.

Pozor na pilníkování!

Mnoho lidí má problém s lámavostí nehtů zejména z důvodu nesprávného pilníkování. Proto doporučujeme, abyste na lámavé nehty používali skleněný pilník. Ten je vyroben tak, aby byl k nehtům co nejvíce šetrný. Ty záleží také na způsobu pilníkování. Měli byste totiž postupovat jedním směrem, a to vždy od krajů ke středu. Nezapomínejte, že pilník je vhodné používat vždy jen na suché nehty. Pokud by byly mokré, mohly by se více lámat a třepit.

Trápi vás zvýšená lámavosť nechtov Takto ju vyriešite raz a navždyb

Nehty důkladně hydratujte

Ne nadarmo se říká, že kůži rukou byste měli důkladně hydratovat. Zejména v chladnějším období, kdy se pokožka zvykne vysoušet rychleji. Kůži v okolí nehtů neváhejte ošetřit speciálním olejem a několikrát denně si natírejte ruce krémem. V zimě se chraňte nošením rukavic a v létě nezapomínejte používat krém na ochranu proti slunečnímu záření.

Efektivní zpevňující lak

V současné době si můžete pořídit i zpevňující lak. Jeho úkolem je zpevnit nehty a slouží také jako prevence vůči lámání. Obecně jsou nejčastěji bezbarvé a většinou se používají jako podkladová báze. Kromě toho, že nehty důkladně zpevní, dokáží jim dodat i spektrum živin, které potřebují pro svůj bezproblémový růst a pevnost. Je proto důležité, abyste si i lak na nehty vybírali důkladně a zaměřili se na látky, které obsahuje, případně účinky, které přináší.

Screenshot 2024-05-04 at 21-34-45 Altevita Collagen Peptides Hair Nail Skin 300g - Altevita.sk - life - health - beauty


⇒ Doporučujeme: Altevita Hair Nail Skin ⇐