Jak podpořit zdraví kloubů? Toto je 8 ověřených tipů!

Zdraví kloubů je klíčové pro náš celkový pohyb a také kvalitu života. S přibývajícím věkem se však klouby mohou opotřebovat a ztrácet i svoji flexibilitu či sílu. Naštěstí existuje spektrum způsobů, jak podpořit a udržet zdravé klouby.

I když nepociťujete žádný zdravotní problém, klouby byste měli pravidelně podpořit. Není totiž nic neobvyklého, že v současné době se vyskytují onemocnění pohybového ústrojí iu mladých lidí. Nenechte proto nic náhodě a starejte se o své zdraví nejvíce, jak víte. Jak však udržet klouby silné, pohyblivé a bez jakékoli bolesti? Na to jsme se podívali blíž!

Pravidelně cvičte

Cvičení je klíčem k udržení zdraví kloubů. Neváhejte si proto vybrat cvičební plán, který zahrnuje například aerobní cvičení, které je určeno k posílení svalů a kloubů. Mezi takové sporty patří běh, plavání, případně jízda na kole. Posílení svalů v okolí kloubů jim dokáže poskytnout větší podporu a usnadnit tak i pohyb.

Nezapomínejte: Najděte si sport, který vás jednoduše bude bavit. Cvičit něco, co děláte s nechutí přece jen nemá smysl. Proto si neváhejte najít sport, který budete cvičit s tou největší radostí. Uvidíte, jak snadno to půjde!

Ako podporiť zdravie kĺbov, Toto je 8 overených tipovb

Udržte si zdravou tělesnou hmotnost

Přebytečná hmotnost zatěžuje do vysoké míry klouby, a to zejména ty, které jsou na dolních končetinách. Proto doporučujeme, abyste si udržovali zdravou tělesnou hmotnost. Minimalizujete tak zatížení kloubů a snížíte i riziko vzniku onemocnění, která jsou spojena s pohybovým ústrojím.

Doplňky s obsahem kolagenu

Neváhejte vyzkoušet doplněk stravy s názvem Superstrava Super Collagen. Obsahuje čistý hydrolyzovaný hovězí kolagen, který je považován za elixír mládí. Tento jedinečný doplněk stravy slouží k výživě kloubů. Nedostatek kolagenu se totiž často projevuje bolestmi a omezenou možností pohybu. Kromě kloubů se ztráta kolagenu projevuje také na šlachách, kostech či chrupavkách.

Stravujte se zdravě

Do svého jídelníčku byste měli zahrnout potraviny bohaté na živiny, které jsou důležité pro zdraví kloubů. Patří sem potraviny, které obsahují vitamín C, D a E, omega-3-mastné kyseliny či antioxidanty. Takové živiny můžete nalézt v ovoci, zelenině, rybách či ořeších.

Náš tip: Neváhejte přijímat více kyseliny listové. Ta má za úkol zmírnit ztuhlost v kloubech. Přijímat ji můžete prostřednictvím výživových doplňků nebo stravy. Nachází se zejména v listové zelenině, jak vyplývá z názvu této jedinečné kyseliny.

Ako podporiť zdravie kĺbov, Toto je 8 overených tipovc

Základem je správné držení těla

Správné držení těla během každodenních aktivit dokáže minimalizovat zatížení kloubů. Proto se snažte neustále vystírat a vyhýbejte se dlouhému sezení, případně zvedání těžkých předmětů, bez použití správné techniky.

Pijte dostatek vody

Pro udržení zdravých kloubů je velmi důležitý i dostatečný příjem vody. Právě voda totiž pomáhá udržovat klouby hydratované a zároveň odstraňuje z těla také toxiny či jiné škodlivé látky. Proto se snažte vypít denně alespoň 8 sklenic vody.

Nenamáhejte klouby příliš

I když je pohyb v rámci udržení zdravých kloubů nezbytný, klouby byste neměli zatěžovat příliš. Nadměrné opakované pohyby nebo vysoké zatížení mohou klouby poškodit. Proto dbejte na rovnováhu mezi denní aktivitou a odpočinkem. Kloubům tak poskytnete dostatek času na jejich regeneraci.

Klouby ochraňujte

No a v neposlední řadě byste měli své klouby dostatečně ochránit před nadměrnou zátěží. Vyhněte se proto činnostem, které zatěžují klouby a zvyšují bolest. Neváhejte vyzkoušet i pomůcky pro usnadnění pohybu. Ty nejsou vhodné jen pro sportovce, ale skutečně pro všechny.

Screenshot 2022-08-21 at 13-30-25 Superstrava Super Collagen 3PACK 3 x 350g - Superstrava.sk - staráme sa o Vaše zdravies
⇒ Doporučujeme: Superstrava Super Collagen ⇐