Černuška setá: Jedna z nejsilnějších léčivých rostlin vůbec!

V současné době existuje skutečně spektrum léčivých rostlin, ale jen málokteré z nich jsou tak známé, jak by měly být. Slyšeli jste už někdy o černušce seté? Obecně totiž jde o malé černé semínko, které na první pohled sice není ničím zajímavé, ale přináší řadu léčivých a zdraví prospěšných vlastností.

Černuška setá se jinak nazývá také jako Nigella sativa. Její původ je z Jižní Asie. Známá byla i na ostrově Kypr, kde ji místní už v minulosti přirovnávali k kmínu. Na základě čeho můžete poznat černušku setou? Má charakteristické bílé či modré květy a celá rostlina dokáže vyrůst až do výšky 30 cm. Černuška setá sloužila zejména k aromatizování vína, případně k posypání chleba, jelikož se jedná o černý kmín, který se používá iv dnešních kuchyních.

Nezapomínejte: Obecně platí, že černička setá má daleko širší využití. Například v některých zemích si tuto rostlinu zvykli smíchat s medem, případně se z ní vyrábějí různé tinktury a zápary. Ty jsou velmi nápomocné při onemocněních, která jsou spojena s játry nebo žaludkem.

Vyzkoušejte doplněk stravy

Chcete-li začít užívat černušku setu, vyskytuje se nejčastěji v podobě výživových doplňků. V tomto případě byste však v rámci výběru konkrétního produktu měli být obzvlášť obezřetní, protože každý doplněk se může lišit svým složením a účinky.

My doporučujeme produkt Černuška setá od výrobce Altevita. Vyniká pestrým obsahem výživných látek a je skutečným drahokamem v rámci výživových doplňků. Proto, chcete-li podpořit své zdraví, tento produkt je tím správným řešením!

Pozitivní účinky černušky seté

Účinky černušky seté jsou skutečně velmi pozitivní. Důvodem je zejména obsah zdraví prospěšných látek. Tato jedinečná rostlina (kmín černá) totiž obsahuje vitamín B, fosfor, železo, vápník, zinek, kyselinu listovou, linolovou a arachidonovou.

V jejím složení také naleznete několik nasycených, ale i nenasycených mastných kyselin. Kombinací těchto látek lze dosáhnout skutečně efektivních účinků na celkové zdraví a organismus.

Černuška siata Jedna z najsilnejších liečivých rastlín vôbeca

Pomoc při léčbě trávicích obtíží

Jednou z hlavních výhod černušky seté je skutečnost, že do vysoké míry dokáže napomoci při léčbě trávicích potíží. Výtažky z kmínu černého napomáhají při plynatosti, poskytují úlevu v rámci pálení žáhy a podporují i činnost žaludku. Pokud vás často trápí průjmy, i to dokáže černička setá velmi efektivně vyřešit. Tato jedinečná rostlina také dokáže sloužit jako prevence vůči žaludečním vředům.

Věděli jste, že: Výtažky z černého kmínu se doporučuje podávat i malým dětem, které trpí na koliku? I to mluví o vysoké bezpečnosti černušky seté a jejích silných pozitivních účincích na celkové zdraví, včetně trávicího systému.

Černuška siata Jedna z najsilnejších liečivých rastlín vôbecb

Silné antioxidační vlastnosti

Černuška setá obsahuje také spektrum antioxidantů, díky čemuž přináší pro zdraví antioxidační účinky. Ty jsou velmi efektivní a účinné. Je totiž známo, že antioxidanty neutralizují škodlivé volné radikály. Zároveň také zabraňují oxidačnímu poškození buněk a dokážou sloužit jako prevence vůči různým závažným onemocněním. Antioxidanty obecně odstraňují z těla škodlivé látky a toxiny, díky čemuž se vy můžete cítit mnohem lépe.

Protirakovinné vlastnosti

Jelikož černička setá obsahuje množství antioxidantů, dokáže neutralizovat volné radikály, které častokrát způsobují i vážné onemocnění, jakým je právě rakovina. Tato rostlina obsahuje vysoce účinnou látku s názvem tymochinon. Ten dokáže indukovat buněčnou smrt v buňkách rakoviny krve. Mnohé studie také prokázaly pozitivní účinky v rámci rakoviny prsu, prostaty, kůže a tlustého střeva.

 Černuška siata Jedna z najsilnejších liečivých rastlín vôbecc


⇒ Doporučujeme: Černuška setá ⇐