Toto jsou nejčastější zlozvyky, které vedou k obezitě!

Obezita patří mezi nejčastější onemocnění v dnešní době. Ve většině případů postihuje lidi ve středním věku, ale dnes není nic neobvyklého, když se obezita prokáže u mladých lidí, popřípadě u dětí.

Důvodů, proč vzniká obezita je opravdu velmi mnoho. V některých případech jde o genetiku, kterou my neumíme ovlivnit. Je to ovšem jen jeden z faktorů. Některé důvody se ovlivnit dají a je jen na nás, jak se s nimi vypořádáme. Existují totiž zlozvyky, které jsou jakési spouštěče obezity. Právě proto byste si na tyto faktory měli dát velký pozor.

O které zlozvyky se jedná? To se dočtete v následujících řádcích.

Pozor na to, co jíte

Ne nadarmo se říká, že strava, kterou konzumujete, se odrazí i na vašem zdraví. Pokud budete přijímat dostatečné množství živin, ovoce, zeleniny, vlákniny a bílkovin, máte vyhráno. Váš talíř by měl být co nejvíce barevný. Doporučujeme vám vyzkoušet jednou za čas některou z antioxidačních diet. Určitě nejsou postaveny na hladovění, právě naopak. Jelikož budete po celý den přijímat jen zdravé potraviny, vaše tělo se pročistí.

zlozvyky_veduce_k_obezite_as

Nejhorším zlozvykem pro vznik obezity je právě špatně nastavená strava. Pokud budete konzumovat jídla s vysokým obsahem tuku, polotovary či jídla z fast foodu, rozhodně to může skončit obezitou. Mimo jiné, velmi špatným zlozvykem je také pití slazených nápojů. Měli byste pít výlučně čistou vodu, popřípadě zelený nebo bylinkový čaj.

Pravidelně se hýbejte

Pokud budete celé dny jen sedět na gauči, obezita vás doběhne. Proto si najděte aktivitu, která vás baví a budete ji dělat s radostí. Vyzkoušejte běh, jízdu na kole, popřípadě posilování ve fitness centru. Cvičit můžete opravdu kdekoli, výběr je jen na vás a vašich preferencích.

V případě, že byste se pravidelně nehýbali, tuk ve vašem těle by se neustále usazoval. To by způsobilo jeho nabalování a později i obezitu. Pokud nepreferujete cvičení, stačí, když se každý den půjdete přejít do přírody.

zlozvyky_veduce_k_obezite_bs

Navštěvuje lékaře

Nic není horší než to, že byste podcenili preventivní prohlídky u lékaře. Tento odborník má šanci podchytit váš problém dříve, než dojde k tomu nejhoršímu. Mimo jiné, obezita způsobuje také vážná kardiovaskulární onemocnění. Zvyšuje krevní tlak a cholesterol, je přidruženým onemocněním diabetu a také se zvyšuje riziko vzniku infarktu.

Právě to je důvod, proč by se obezita za žádných okolností neměla podcenit. Rozhodně byste i vy chtěli předejít všem zdravotním komplikacím, které by mohly vzniknout v případě, že byste zanedbali pravidelné kontroly u vašeho všeobecného lékaře.

Dávejte si pozor na cukr

Patříte mezi lidi, kteří jsou milovníky sladkostí? Na tom určitě není nic špatného, ale tak jako u všeho, iu toho platí, že všechno má své hranice. Proto pokud máte chuť na sladké, neomezujte se.

Není nic horšího, než kdybyste si jídlo zakazovali a později měli výčitky. Patří to mezi nejhorší zlozvyky, které vedou k obezitě. Mohlo by totiž dojít k následnému přejídání, což nevěstí nic dobrého. Proto pokud máte chuť na sladké, dejte si, ale snězte to najednou a ne po částech. Sladkosti totiž škodí i celkovému zdraví. Jednou za čas si je dopřát můžete, ale nepřehánějte to.

zlozvyky_veduce_k_obezite_cd

Travte méně času na internetu

Když budete celé dny na sociálních sítích a budete si prohlížet fotografie modelek, určitě vám to neudělá dobře. Právě takové stavy mohou spustit přejídání, popřípadě budete nenávidět vlastní tělo. Musíte si ovšem uvědomit, že každý z nás je jiný a každý má jinou postavu. Chcete-li zhubnout, v životě máte spoustu možností, díky čemuž můžete předejít i vzniku obezity. Věříme, že to zvládnete, tak vzhůru do toho!