Účinky aktivního uhlí pro lidské tělo

Aktivní uhlí začíná stále více pronikat do různých odvětví věci potřebných pro lidi. Stále častěji se objevuje v kosmetickém průmyslu ve výrobcích pro čištění pokožky, řešení problémů s akné či ve výrobcích pro přirozené bělení zubů.

Co ale aktivní uhlí je? Aktivní uhlí představuje společné pojmenování pro skupinu látek – uměle vytvořených uhlíků s houbovitou strukturou vyznačující se svým velkým absorpčním povrchem. Jsou unikátní zejména proto, že dokážou do sebe pohltit množství makro i mikromolekul. Pravdou je, že aktivní uhlí však neproniká jen do průmyslu spojeného s krásou, ale objevuje se také v lécích pro zlepšení trávení. Nyní vám o aktivním uhlí prozradíme mnohem víc!
Problémy s trávením

Stává se, že během rodinných oslav či letního grilování, konzumaci jídla neodhadneme a dopřejeme si více než za běžných okolností. Náš organismus na to reaguje průjmem, plynatostí, problémy s trávením a celkovým zhoršením pocitu po jídle. Právě na tyto problémy se aktivní uhlí začalo používat a velmi spolehlivě plní svůj úkol v problémech s trávením po konzumaci větších porcí jídla. Studie, které se zabývaly účinky aktivního uhlí na plynatost potvrdily jeho zásadní vliv na snížení plynatosti a v pomoci s tímto nelehkým problémem, který v dnešní době postihuje stále vyšší procento lidí různých věkových kategorií.

V oblasti trávicí soustavy ještě chvíli zůstaneme. Se spoustou tuků, které konzumujeme do vysoké míry, souvisí i hladina cholesterolu. Vysoký cholesterol vůbec není dobrým znakem a v budoucnu může vést do problémů se srdečně-cévním systémem. Konzumace aktivního uhlí je schopna snížit hladinu škodlivého cholesterolu, který je označován jako LDL o více než 40%, což rozhodně není zanedbatelné číslo.

ucinky_aktivneho_uhlia_na_ludske_telo_napoj

Vylučovací soustava

O pravidelné čištění našeho těla od odpadních látek se starají ledviny, které se zařazují do složité škály orgánů zodpovědných za detoxikaci lidského organismu. Každý den jsou ledviny v pohotovosti, aby vyčistily přibližně 140 litrů krve a vyprodukovaly dva litry moči. Jejich role v našem těle je nezanedbatelná, problémem však je, že jsou ve velké míře namáhány zejména zátěží spojenou vysokým podílem tuků a živočišných bílkovin v naší stravě.

Aktivní uhlí dokáže však spolehlivě pomoci iv tomto směru, neboť pomáhá ledvinám vyloučit všechny zatěžující látky jako jsou toxiny a močovinu v moči, která se dostává z těla ven a tak nejsou ledviny zbytečně zatěžovány množstvím toxických látek. Vysoká hladina toxicity v ledvinách může postupem času vést až k vývoji různých onemocnění a v dramatických případech přerůst až do poškození ledvin, které je již konečným stádiem, kdy o ledviny můžete přijít.

Zároveň ledviny spolu s játry tvoří jeden z nejdůležitějších systémů lidského organismu, který je zodpovědný za detoxikaci celého těla. K tomu, abyste se udržovali zdravý a fit není klíčové kupovat různé zázračné lektvary, které vás podle návodu mají dokonale zbavit všech toxinů, ale starat se především o orgány, které nám již příroda dala. Protože lidské tělo je jeden z nejpropracovanějších systémů, ve kterém je myšleno na každý malý detail. Zároveň aktivní uhlí ve velké míře pomáhá neutralizovat jedy nejen ve vylučovací soustavě, ale i v trávicí a proto může být velmi nápomocné při otravách jídlem, které během roku nejsou vzácnou záležitostí.

Rychlá pomoc při problémech s pletí i vlasy

Na začátku jsme vám vzpomínali, že aktivní uhlí začíná pronikat i do průmyslu spojeného s krásou. Na pleť se každý den dostává množství nečistot pocházejících z vnějšího prostředí ale i maz, který vzniká vlastní aktivitou pleti. Aktivní uhlí dokáže díky své houbovité struktuře všechny tyto nečistoty spolehlivě navázat a pleť zbavit všeho, co zatěžuje a ucpává póry. Dobrou zprávou pro všechny, kteří touží po hladké a jemné pleti je, že aktivní uhlí je dnes dostupné ve formě různých mýdel, gelů a pěny určené k hloubkovému čištění pleti. Tak můžete zvolit produkt, který bude přesně vyhovovat vašim požadavkům a nezklame vás za žádných okolností. Aktivní uhlí bude v těchto případech fungovat jako magnet, který naváže na sebe všechno nepřirozené.

Stejný problém nastává i při problémech s vlasy, které jsou stejně jako pleť, každý den zatěžovány toxiny pocházejícími z prostředí, ale i mastnotou produkovanou pokožkou hlavy. Vlasy jsou koruna krásy a každá dáma by je toužila mít upravené a krásně vyživené. Dobrou zprávou je, že aktivní uhlí je prostředek přirozený a navíc i ekologický, který vám s problémy s vaší korunou krásy pomůže. Díky němu získají vlasy hedvábný lesk a vlasové folikuly budou účinně, ale jemně vyčištěny, aniž byste se museli bát alergických reakcí, které mohou dopadnout v mnoha případech drasticky, o co nemá nikdo zájem. Dnes existují celé řady s aktivním uhlím a můžete si vybrat vlasovou masku, šampon či kondicionér případně vyzkoušet radu tak, jak byla pro vlasy navržena.

ucinky_aktivneho_uhlia_na_ludske_telo_pleť

Bílé zuby? Žádný problém!

Říká se, že první věc, kterou si na nás neznámý člověk všimne je úsměv. A za úsměv jsou zodpovědné naše zuby. Strava, kterou každý den konzumujeme, ale i naše zlozvyky, jako je například kouření či nedostatečné čištění zubů, způsobují, že naše zuby získávají žlutý odstín, který není ani trochu přitažlivý. Bělení zubů chemickou cestou je zákrok, který často lidé odmítají podstupovat, ale existují i ​​méně složité postupy, jak zuby vybělit přirozenou cestou. Velkým hitem se stávají bělící pasty s aktivním uhlím, které opravdu pomáhají získat zubům bělejší odstín a stát se přirozenějšími a zdravějšími.

Vybrat si dnes můžete z produktů jako jsou prášky, kterými posypete zubní kartáček, ale i například samotnou zubní pastu připravenou k použití. Velkou výhodou je, že kromě zářivě bílého úsměvu aktivní uhlí bojuje is návštěvníky ústní dutiny, bakteriemi, kteří stojí za nepříjemným zápachem z úst. Aktivní uhlí pomáhá zápach neutralizovat a postupně se úplně zbavit tak, aby vás už nikdy nepřivedl do trapné situace.

Mnoho lidí se bojí černé barvy výrobků, kterou se produkty s aktivním uhlím vyznačují a proto otálejí s jejich používáním. Strach však není potřebný, protože po vypláchnutí zmizí beze stopy a zůstane vám jen záviděníhodný úsměv, kterým oslníte každou novou známost.

Aktivní uhlí nám svojí činností pomáhá zbavit se mnoha problémů a zároveň funguje i jako prevence. Je to látka, která by ve vaší lékárničce neměla chybět jako první pomoc při problémech s trávením a zároveň se jí nemusíte bát ani v oblasti péče o sebe.

⇒Doporučujeme:ACTIVATED CHARCOAL - CARBO aktivní uhlí prášek 60g