Vrásky jako součást života lidí: Dá se s nimi bojovat?

Vrásky patří mezi běžné příznaky stárnutí kůže, přičemž se mohou vyskytovat na různých částech těla. Nejčastěji se však nacházejí v oblasti obličeje, kde jsou také jasně viditelné. Proč vůbec vznikají a jak proti nim bojovat?

Znáte ten pocit. Podíváte se do zrcadla a vidíte, že se vám na tváři objevily nepříjemné vrásky. Nemusíte se však ničeho obávat. Objevují se totiž u většiny populace a je to normální. Zejména v případě pokročilého věku. Kůže se totiž po dlouhých letech dokáže opotřebovat, přičemž často ztrácí i svou elasticitu. Nedokáže proto více zadržovat vodu, což znamená, že pokud se kůže jednou natáhne, nevrátí se do původní polohy, která byla charakteristická pro období mládí.

Zapamatujte si: Věk je jen jednou z mnoha příčin vzniku vrásek. Právě na ty ostatní byste se měli začít soustředit, jelikož je dokážete do vysoké míry ovlivnit a snížit tak riziko vzniku vrásek.


Jaké jsou příčiny vzniku?

Mezi další příčiny vzniku vrásek patří přímé sluneční záření. UVA a UVB záření může poškodit kolagen a elastin v kůži. Tyto složky jsou nezbytné pro pevnost a elasticitu pokožky a právě z tohoto důvodu vznikají mnohdy i vrásky. Před přímým slunečním zářením se umíte chránit například použitím kvalitního UV krému.

Vrásky ako súčasť života ľudí Dá sa s nimi bojovaťab

Chcete-li se vyhnout vráskám, měli byste skončit s kouřením cigaret, protože právě tento zlozvyk dokáže zhoršit stav pokožky. Důležitá je také hydratace, strava s vysokým obsahem vitamínů a minerálů či dodržování pitného režimu. V některých případech je důvodem vzniku vrásek genetická predispozice.

Možnosti léčby vrásek

Co se týče možnosti léčby, existuje hned několik způsobů, které můžete využít. Prvním z nich je použití vhodných produktů pro pleť. V tomto případě doporučujeme kvalitní pleťová séra, která mají hydratační a regenerační účinky.

Dokáží bojovat proti vráskám takovým způsobem, že je jednoduše vyhlazují. Při výběru produktů na pleť se zaměřte zejména na složení a účinnost. Samozřejmě, vybrat si z tak široké nabídky je poměrně náročné, ale určitě se vyplatí investovat do vyšší kvality.

Oblíbené jsou estetické zákroky

Pokud mají lidé na tváři velké množství hlubokých vrásek, v některých případech je jedinou možností estetický zákrok. Existuje mnoho procedur, které jsou určeny k vyhlazení vrásek. Mezi ty nejčastější patří například botoxové injekce, chemický peeling nebo laserová terapie. V každém z těchto případů byste se nejprve měli poradit s odborníkem, který vám pomůže s výběrem vhodné procedury přímo pro vás a váš problém s vráskami.

Vrásky ako súčasť života ľudí Dá sa s nimi bojovaťbs
Nezapomínejte na prevenci

Určitě byste neměli zapomínat i na samotnou prevenci, která je v případě vrásek nezbytná. V první řadě chraňte pokožku před slunečním zářením. Používejte kvalitní opalovací krémy a nezapomínejte si chránit obličej také pomocí UV krému, který je třeba používat během celého roku, nejen v létě.

Pleť určitě pravidelně hydratujte. To můžete realizovat tak, že opět použijete nějaký hydratační přípravek, ale zároveň byste neměli zapomínat i na dostatečný pitný režim.

Nezapomínejte: K prevenci vrásek patří také kvalitní spánek. Je důležitý pro celkové zdraví pokožky. Proto byste si měli dopřát denně alespoň 7 – 8 hodin kvalitního spánku. nezapomínejte, že vznik vrásek podporuje také nadměrný stres a napětí. Proto se snažte o eliminaci těchto faktorů nejvíc, jak budete vědět.

Přestože v mnoha situacích nemůžete za vznik vrásek, určitě byste se měli naučit proti nim bojovat. Faktory, které dokážete ovlivnit totiž převyšují nad těmi, se kterými už nic neuděláte. Proto se neváhejte inspirovat i našimi doporučeními.

Vrásky ako súčasť života ľudí Dá sa s nimi bojovaťbcd
⇒ Doporučujeme: Nanovitae Pleťová séra ⇐