Jaké účinky má levandule na zdraví?

Přestože za královnu všech zahrad se považuje především růže, na předních pozicích se nachází i levandule. Ta přináší opravdu blahodárné účinky na organismus, které si zamilujete. Užívat lze totiž v podobě čaje ale také iv jiných formách. Vyniká výjimečným aroma a v případě čaje i specifickou chutí.

Levandule je rostlina známá dlouhá léta. Její jedinečné účinky znali už lidé ve starověku a proto se využívala iv rámci tradiční medicíny. Levandule se vždy používala zejména k ošetření pleti a do lázní, ale v současnosti jsou známy i její další blahodárné účinky.

Nezapomínejte: Důvodem jedinečných účinků levandule jsou především její účinné látky, které obsahuje. Jedná se například o třísloviny, flavonoidy, éterický olej, kumarin a pryskyřici. Spojením těchto složek dochází ke vzniku efektivních vlastností levandule, které dokáží podpořit celkové zdraví člověka.

Má uklidňující účinky

Cítíte se často ve stresu, napětí a jste podráždění? V tom případě byste určitě měli sáhnout po doplňcích s obsahem levandule. Je o ní totiž známo, že má uklidňující vlastnosti. To znamená, že dokáže regulovat a zároveň zmírnit stres, napětí a tlak v těle.

Levandulový čaj se doporučuje užívat zejména v případě, že je toho na vás hodně. Pokud máte spoustu povinností a starostí, zkuste si na chvíli odpočinout, vypít čaj s obsahem levandule a Cistusu, přičemž díky němu přijdete na jiné myšlenky.

Aké účinky má levanduľa na zdraviea

Určitě se vám uleví a s čistou myslí se vám budou všechny problémy řešit mnohem jednodušeji. Levandulový čaj tak můžete zařadit i do své denní rutiny v rámci relaxace.

Podporuje kvalitu spánku

Je vědecky dokázáno, že užíváte-li levandulový čaj, případně jiné produkty s obsahem této rostliny pravidelně a dlouhodobě, může se zlepšit kvalita vašeho spánku, a to do skutečně vysoké míry.

Proto, pokud máte jakékoli problémy se spánkem, trpíte nespavostí, případně se během noci často budíte, vyzkoušejte pití levandulového čaje. Ideální vždy těsně před spaním. Namísto sledování televize či do mobilu si vyložte nohy, dopřejte relaxaci a vypijte si chutný a jedinečný levandulový čaj. Uvidíte, že budete spát jako miminko a vzbudíte se nabití pozitivní energií.

Zlepšuje stav a zdraví srdce

Chcete-li se vyhnout kardiovaskulárním onemocněním, měli byste dodržovat celou prevenci. Ta sestává ze zdravého životního stylu, který zahrnuje také užívání kvalitních výživových doplňků.

Může jít io levandulový čaj, protože právě ten přináší účinky, které příznivě ovlivňují stav a zdraví srdce. Podporuje jeho funkce, přičemž se budete moci snáze vyhnout jakýmkoli zdravotním komplikacím nebo onemocněním, které jsou spojeny s kardiovaskulárním systémem.

Aké účinky má levanduľa na zdravieb
Slouží jako prevence virových onemocnění

Zejména v chřipkovém období jistě rádi oceníte prevenci v podobě levandulového čaje. Ten totiž napomáhá při virových a respiračních onemocněních. Při jejich prevenci, ale také účinné léčbě.

Proto pokud jste často nemocní, případně máte těžší průběh onemocnění, určitě vyzkoušejte jedinečný levandulový čaj. Užívá se iv rámci prevence, což znamená, že pokud máte v okolí více nemocných lidí nebo je období mrazů a chladných dní, můžete užívat tento čaj i preventivně.

Redukuje výskyt zubního plaku

Jak dobře víte, vlivem zubního plaku vznikají v dutině ústní různé problémy. Nejčastějším je právě zubní kaz, jehož léčba vás bude stát nemalé peníze. Proto byste měli dbát na ústní hygienu a také stravu.

Je dokázáno, že i levandule má účinky, které dokáží redukovat výskyt zubního plaku v dutině ústní. Právě čaj, který obsahuje levanduli a Cistus přináší kombinaci látek, které slouží také jako prevence onemocnění v orální dutině.

3291_web-obrazky-cist-lavender1
⇒ Doporučujeme: Altevita Cistus & Levandule ⇐