Nastavení
Představte si vůni čerstvě rozkvetlých růží – jemnou, romantickou a podmanivou. Teď si představte, že tuto vůni přenesete do vašich dezertů. Růžová voda je oblíbená přísada pro...
Oblíbená přísada pro přípravu asijských sladkých jídel. Dodejte svým dezertům nádech netradiční chuti!
Koření vyrobeno ze sušených nezralých plodů manga. Jeho chuť je ovocně sladko-kyselá a výrazně trpká.
Asafoetida (čertovo lejno) je silné, aromatické koření, které se využívá v mnoha perských a indických pokrmech.
Pravá skořice cejlonská / Cinnamon zeylanicum - verum / prohřívá organismus, stimuluje krevní oběh a tím i činnost srdce a dýchání.
Kurkuma napomáhá zvýšení přirozené imunity, aktivizuje bílé krvinky, především ty, které přirozeně zneškodňují nebezpečné buňky těla.
Butter chicken neboli "Maslová kuře" je jednou z nejznámějších a nejoblíbenějších směsí na indické kuřecí kari.
Tandoori Masala je jemně pikantní aromatická směs hodící se především k marinování dosud tepelně nezpracovaného masa.
Česnek má pozitivní účinky především pro obranyschopnost organismu a trávení.
Badián má příchuť anýzu a lékořice a ve své domovině je hojně používán ke kuřecímu a vepřovému masu ak rybám.
Kardamon se tradičně používá do sladkých indických dezertů, perníků a koláčů. Je vynikající i do ovocných kompotů, marinád, vín a likérů.
Růžová voda známá svou unikátní chutí je používána hlavně při příležitostech, kdy chceme dosáhnout chuti sladkých indických dezertů.