Chcete posílit svůj imunitní systém? Toto jsou naše doporučení!

Imunitní systém je u každého člověka velmi specifický a liší se na základě několika faktorů. Jedná se o jakýsi štít, který chrání organismus před nakažením. V případě nákazy je při silném imunitním systému průběh mnohem snazší. I to je důvod, proč byste měli myslet na posílení imunity. My vám přinášíme tipy, jak na to.

O imunitní systém je třeba pečovat během celého roku, nejen během období, kdy je zvýšený výskyt infekcí. Se silnou imunitou se přece jen všechno snáze zvládá. Chrání vás před nákazou a v případě onemocnění bojuje s infekcí až natolik, že vám usnadní celý průběh. Jaká doporučení byste měli dodržovat v případě, že i vy toužíte po silnější imunitě?

Dbejte na kvalitu spánku

Ne nadarmo se říká, že spánek léčí. Je to pravda, protože bez něj nedokáže organismus správně fungovat. Ať jste jakkoli pracovně vytíženi, měli byste si dopřát alespoň 8 hodinový spánek každý den. Někteří lidé berou spánek jako ztrátu času, ale to je mýtus. Bez kvalitního spánku nedokážete druhý den normálně fungovat.

Také je důležité, abyste chodili spát a vstávali vždy v přibližně stejnou dobu. Odborníci doporučují, abyste šli spát ještě před 22. hodinou večer, pokud je to možné. V takovém čase je totiž kvalita spánku nejlepší. Před spánkem si nezapomeňte v ložnici vyvětrat, zhasnout všechna světla a vypnout elektronická zařízení, jako je mobilní telefon nebo televizor.

Chcete posilniť svoj imunitný systém Toto sú naše odporúčaniaa

Náš tip: V případě potřeby můžete vyzkoušet také doplňky stravy na podporu spánku. Při koupi se zaměřte zejména na složení, které by mělo být čistě přírodní. Také se předem seznamte s účinky daného přípravku.

Aktivně sportujte

Pohyb je lék na všechno. Budete-li se hýbat pravidelně, můžete si tím výrazně zlepšit a posílit svůj imunitní systém. Pohyb zároveň působí také proti stresu, což má pozitivní vliv na celkové zdraví. Najděte si aktivitu, která vás baví, případě se jděte alespoň párkrát do týdne přejít do přírody a vyvětrat si hlavu. Přijdete tak na jiné myšlenky, podpoříte svoji imunitu a duševní zdraví.
Pijte hodně vody

Ne nadarmo se říká, že dodržování pitného režimu se jednoduše vyplatí. Je to velmi důležitý faktor v případě, že chcete posílit svůj imunitní systém. Přeci jen, pitný režim dokáže z těla odstraňovat odpadní látky a zplodiny. Za normálních podmínek byste měli denně vypít 2 – 3 litry čisté vody, bylinkového nebo zeleného čaje. Množství však záleží také na vaší tělesné hmotnosti a výšce.

Náš tip: Pokud zapomínáte na to, že se máte napít, můžete si do chytrého telefonu stáhnout aplikaci, která vám připomene, kdy se máte napít. Můžete si také zapsat množství, které jste vypili a mít tak přehled o svém pitném režimu.

Chcete posilniť svoj imunitný systém Toto sú naše odporúčaniab

Vitamínů nikdy není dost

Pravděpodobně vás nepřekvapí, když vám řekneme, že byste měli přijímat dostatek vitamínů. Ty mohou být v podobě ovoce a zeleniny, ale doplňků stravy. Výživové doplňky pro posílení imunity jsou v dnešní době velmi oblíbené. Dokáží totiž zvýšit imunitu, díky čemuž budete umět předcházet onemocněním a infekcím rychleji. Důležité je, abyste měli každý den alespoň jedno teplé jídlo a abyste konzumovali co nejvíce vyvážené potraviny. Měly by tak obsahovat všechny důležité živiny, které jsou důležité z hlediska zdraví.

Dopřejte si odpočinek

V neposlední řadě je potřebný i odpočinek. Samozřejmě to neznamená, že teď musíte od rána do večera ležet v posteli. Dopřejte si však relaxaci v době, kdy cítíte, že je toho na vás prostě hodně. Přečtěte si dobrou knihu, jděte se projít, případně dělejte něco kreativního, například v podobě malování vlastního obrazu.

O imunitní systém byste se měli starat vždy a myslet na to po celý rok. Proto neváhejte a inspirujte se i našimi tipy, určitě se to vyplatí z více hledisek.