Toužíte po zdravých a zářivých vlasech? Na toto nezapomínejte!

I vy chcete vlasy, které vám bude závidět jednoduše každý? Inu, jak dobře víte, dosáhnout toho je poměrně náročné. Měli byste mít velkou dávku trpělivosti, odhodlání a disciplíny. Chcete usnadnit hledání kvalitních triků pro péči o vaši korunu krásy? Pokud ano, přinášíme vám tipy a doporučení, co byste měli dělat proto, abyste měli krásné a zářivé vlasy.

Co ovlivňuje stav koruny krásy? Může jít o nesprávnou životosprávu. Pokud konzumujete mastná a tučná jídla, pravidelně se nehýbete a nemáte kvalitní spánek, odrážet se to může i na vašich vlasech. Samozřejmě, v některých případech je důvodem genetická predispozice. O zlepšení stavu vlasů se však vždy můžete pokusit správnou péčí. Jak na to?

Používejte vhodné přípravky

Ne nadarmo se říká, že do vlasových přípravků se investovat vyplatí. Zaplatíte tak za vyšší kvalitu a efektivnější účinky. V první řadě se zaměřte na složení daného přípravku. Platí, že čím méně látek obsahuje, tím je to pro vaše vlasy lepší. Příliš velké kombinace složek by mohly způsobovat vysušování a namáhání vlasových pramenů. Pořiďte si raději vlasové přípravky, které neobsahují žádné sulfáty či parabeny. Zdraví vašich vlasů to bezpochyby pomůže.

Túžite po zdravých a žiarivých vlasoch Na toto nezabúdajte(1)ab

Náš tip: Při výběru těchto produktů vždy myslete také na to, jaký typ vlasů máte. Některé přípravky totiž nefungují jak na rovné, tak na kudrnaté či barvené vlasy.

Doplňky stravy jako ta správná volba

Přemýšleli jste někdy nad užíváním doplňků stravy pro zlepšení stavu vlasů? Určitě je to skvělé řešení, neboť právě v takových produktech se nachází velké množství vitamínů a minerálů, které vlasy potřebují.

Například, výživový doplněk Super Hair Nail Skin obsahuje aktivní látky, jako zinek, biotin, selenium či vitamín C. Všechny tyto složky dokáží podpořit růst vlasů, přispívají k jejich obnově a zároveň i regeneraci. Samozřejmě, na trhu existuje široká škála výživových doplněk určených pro vlasy. Jejich použití se liší v závislosti na stavu vlasů, popřípadě účinků. Neváhejte užívat takové doplňky stravy i preventivně.

Screenshot 2023-10-21 at 15-36-11 Superstrava Super Hair & Nail & Skin Strawberry 300g - Superstrava.cz - 100_ esenciální přírodní oleje a BIO potraviny
⇒ Doporučujeme: Super Hair & Nail & Skin Strawberry ⇐

Jak často si myjete vlasy?

Ano, stav vašich vlasů může záviset i na tom, jak často a jakým způsobem si vlasy myjete. Odborníci tvrdí, že byste si je měli mýt maximálně 2 – 3 krát do týdne. V opačném případě by mohly být mastné, případně naopak úplně vysušené. Přirozená tvorba mazu je dobrá a pro vlasy zdravá.

Také však záleží na tom, jak postupujete při mytí vlasů. Před samotným mytím si nezapomínejte vlasy pročesat. Prokrví to totiž pokožku hlavy. Začínejte s teplou vodou. Naneste jen malé množství šamponu a následně vlasy důkladně opláchněte. Potom aplikujte kondicionér, případně masku na vlasy. Takové přípravky nechte chvíli na vlasech působit a následně je opláchněte po proudem studené vody. Vlasové folikuly se uzavřou a všechny prospěšné složky se dostanou až do jejich hlubokých struktur.

Nezapomínejte: Víte, jak si správně sušit vlasy po jejich umytí? Rozhodně byste si je neměli třít do ručníku. Použijte fén, avšak zapněte si jej jen na nejnižší stupeň. Možná jde o co si zdlouhavější proces, ale vaše vlasy budou následně zářivé a plné života. Rozhodně je nevystavujte vysokým teplotám fénu a ani je nenechávejte usušit na volno. Mohlo by totiž dojít k jejich lámání a třepení konečků.

Túžite po zdravých a žiarivých vlasoch Na toto nezabúdajte(1)bc

Dodržujte pitný režim

V neposlední řadě zdraví záleží i na vnitřním prostředí. Od toho, jak se stravujete a jestli pijete dostatek vody. Denně byste měli vypít 2 – 3 litry čisté vody. Skvělou alternativou je bylinkový nebo zelený čaj. Neváhejte konzumovat co nejvíce pestré a vyvážené jídla plná vitamínů, bílkovin, vlákniny a minerálů.