Jak pečovat o citlivou pleť? Na toto nezapomínejte!

Citlivá pleť je na péči velmi náročná. Jedná se totiž o typ pokožky, který velmi citlivě reaguje na jakékoli změny. Ty mohou pocházet z vnějšího nebo vnitřního prostředí. Právě proto je správná péče nezbytná. My vám ukážeme, jak na to!

V první řadě byste měli vědět, jak se citlivá pleť projevuje. Správná diagnostika je totiž velmi důležitá. Jak dobře víte, obecně existuje několik typů pleti. Může se jednat o normální, smíšenou, problematickou, suchou či citlivou. Právě té poslední se budeme věnovat v tomto článku.

Citlivá pleť si vysloužila svůj název kvůli tomu, že přehnaně reaguje i na malé změny. Pro lepší představu, např. při použití krému na obličej, při změně počasí či vzniku stresu. V rámci takových faktorů citlivá pleť může začervenat, vysušit se, případně se na ní objeví nedokonalosti.

Nezapomínejte: To, že citlivá pleť reaguje na jisté změny je způsobeno její nerovnováhou a oslabenou imunitou. Právě tyto faktory je třeba důkladně posílit, a to správnou péčí.

Pleť pravidelně hydratujte

V první řadě je důležité, abyste pili dostatek vody. Když bude váš organismus dehydratován, mohlo by dojít k vysoušení citlivé pokožky. Proto nezapomínejte denně vypít přibližně 2 – 3 litry čisté vody. Posílí to i vaše celkové zdraví.

Kromě toho byste pokožku měli hydratovat krémem na obličej a tělovým mlékem. Důležité je, abyste se při samotném výběru zaměřili na konkrétní složení. To by měly být čistě přírodní. Obzvlášť u citlivé pleti je složení více než důležité. Proto neváhejte investovat i do vyšší kvality.

Ako sa starať o citlivú pleť Na toto nezabúdajteab

Čištění by mělo být jemné

Jak dobře víte, pleť je třeba si důkladně vyčistit alespoň dvakrát za den. Vždy ráno a večer. K čištění citlivé pleti však používejte velmi jemné čistící kosmetické prostředky. Citlivá pleť je totiž velmi náchylná na jakékoli změny, proto raději upřednostněte jemné přípravky. Ty by neměly obsahovat žádné chemické složky, protože by mohlo dojít k zarudnutí.

Základem je důvod podráždění

Citlivá pleť se vyznačuje nadměrným podrážděním na jisté faktory. Jelikož jich může být několik, měli byste si vysledovat, kdy je vaše pleť více podrážděná, případně zarudlá. Pokud přijdete na důvod, budete jej moci odstranit a vyvarujete se tak jakémukoli dalšímu podráždění, které by mohlo na vaší tváři vzniknout.

Bambucké máslo je skvělým řešením

Je pochopitelné, že vybrat si z dnešní nabídky produktů na pleť a kůži je poměrně náročné. Přece jen, na trhu je široké spektrum přípravků, které se odlišují svým složením, využitím a zároveň i účinky.

Máte suchú pokožku Takto by ste sa o ňu mali staraťb

Skvělým řešením, které můžeme doporučit, je bambucké máslo. Vyniká svojí jemnou strukturou, pokožku obličeje a těla dokáže dokonale hydratovat a zároveň jí dodává potřebné živiny. Zpevňuje strukturu pleti a zachovává její krásný a zářivý vzhled. Výhodou je zejména skutečnost, že bambucké máslo je vhodné pro všechny typy pleti.

⇒ Doporučujeme: Bambucké máslo ⇐

I na stravě záleží

Nezapomínejte, že pokud se budete stravovat nezdravě, stav vaší pleti se nezlepší. Proto neváhejte do svého jídelníčku zařadit více ovoce, zeleniny, bílkovin a vlákniny. V současné době lze uvařit opravdu široké spektrum zajímavých, výživných a zároveň i zdravých jídel, které si jednoduše zamilujete. Vaše pokožka si přece zaslouží co nejvyšší příjem živin, které bude moci později zužitkovat na svém krásném vzhledu.

Mimo jiné, citlivá pokožka může být často podrážděná i z důvodu vyššího stresu a napětí. Právě proto byste měli eliminovat takové faktory nejvíc, jak se vám dá. Vždy myslete na relax a potřebný odpočinek.