Jaké bylinky a výživové doplňky jsou vhodné pro srdeční onemocnění?

V současné době se za nejčastější civilizační onemocnění považují ta kardiovaskulární nebo jinak řečeno srdeční. Důvodů jejich vzniku je hned několik. Může za to genetická predispozice, nezdravý životní styl, případně přidružená onemocnění. Jak lze podpořit léčbu takových onemocnění?

Ve většině případů specialisté předepíší svým pacientům na srdeční onemocnění právě různorodé léky. Řešením však mohou být také doplňky stravy a různé bylinky. Samozřejmě, v tomto případě byste měli myslet na to, že všechny tyto produkty jsou jen doplňky léčby a nenahrazují ji úplně. Mohou ji jen podpořit a zlepšit tak váš zdravotní stav.

Kardiovaskulární onemocnění je onemocnění koronárních arterií. Významnou prevencí v rámci této nemoci je dieta, zdravý životní styl, pohyb a eliminace stresu. Pokud se budete řídit těmito pravidly, kardiovaskulárním onemocněním se můžete vyhnout. V některých případech jsou však důvodem vzniku i jiné přidružené zdravotní komplikace.

Pokud však chcete posílit svoji léčbu a vaším cílem je cítit se co nejlépe, měli byste si pořídit bylinky a výživové doplňky. Které to jsou?

Koenzym Q10

Jak dobře víte, srdce pracuje po celý den neustále. Právě proto se označuje také jako namáhavější sval v lidském těle. Z toho vyplývá, že potřebuje neustálý přísun dostatečného množství energie. Takový příjem umí zajistit právě výživový doplněk s názvem koenzym Q10, který podporuje činnost srdce a všechny jeho funkce.

Aké bylinky a výživové doplnky sú vhodné na srdcové ochoreniaa

Náš tip: Pokud budete užívat koenzym Q10 i preventivně, máte vyhráno. Studie totiž dokazují, že tento doplněk výživy dokáže snížit oxidační stres a zároveň zvýšit aktivitu antioxidačních enzymů. Díky těmto vlastnostem zmírňuje příznaky kardiovaskulárních onemocnění, což rozhodně rádi oceníte.

Skořice cejlonská

Věděli jste o tom, že i skořice cejlonská může podpořit zdraví srdce a cév? Možná je to pro vás velmi překvapivé, protože jde o poměrně běžnou koření, ale přináší s sebou skutečně příznivé vlastnosti. Skořice cejlonská totiž působí protizánětlivě a ochraňuje srdce, cévy a oběhový systém. Mimo jiné, tato koření zabraňuje i rakovinotvorným procesům, díky čemuž je opravdu jedinečná.

3285_super-skorica-cejlonska-web-800x600

⇒ Doporučujeme: BIO CEJLÓNSKA SKOŘICE ⇐

Zelený čaj

Zelený čaj obsahuje velké množství příznivých vlastností, na jejichž základě je tak oblíbený. Přináší účinky jako podpora léčby kardiovaskulárních onemocnění, případně zlepšení stavu cév a srdce. Studie dokazují, že postačí vypít alespoň 3 šálky zeleného čaje denně. Pořídit si však můžete také extrakt, který je dostupný ve formě kapslí. Ty se užívají velmi jednoduše, přičemž si zanechávají všechny účinné složky.

Je zelený čaj prospešný pre zdravieac

Náš tip: Pokud jste v procesu hubnutí, neváhejte si pořídit zelený čaj. Ten má totiž také účinky, které podporují spalování tuků. Díky tomu vám hubnutí půjde mnohem rychleji. Samozřejmě je třeba dodržovat i jiné faktory zdravého životního stylu, jako je dostatek pohybu a konzumování co nejvýživnějších jídel.

Hořčík a draslík

Mnohé vědecké studie dokazují, že hořčík a draslík jsou látky, které dokáží podpořit srdeční funkce. Důvodem je regulace krevního tlaku. Jak dobře víte, vysoký krevní tlak, tzn. hypertenze, srdce výrazně oslabuje. Hořčík a draslík dokáží krevní tlak snížit a zlepšit tak celkový zdravotní stav.

Kurkuma

V neposlední řadě je velmi důležitá kurkuma, která hraje klíčovou roli při regulaci krevního tlaku. Endotelová funkce klesá se zvyšujícím se věkem. Právě proto je u starších ročníků větší riziko vzniku kardiovaskulárních onemocnění. Kurkumin dokáže ochránit ztrátu této funkce, díky čemuž se snižuje i pravděpodobnost vzniku srdečních onemocnění.