Matcha čaj a jeho největší benefity, které stojí za pozornost

V současné době existuje řada produktů, které přinášejí příznivé účinky na zdraví. Mezi ty patří také matcha čaj, který se považuje za skutečný zázrak. Jaké látky obsahuje a proč je tak účinný? Na to jsme se podívali blíž!

Pro matcha čaj je charakteristická zelená barva, téměř hořká chuť a obsah vitamínů. Obecně totiž platí, že matcha čaj má složení bohaté na antioxidanty, minerály a jiné zdraví prospěšné látky. Matcha znamená v překladu „mletý čaj“. Její příprava je velmi jednoduchá, avšak zpracování musí být opravdu důkladné.

Matcha se získává zpracováním listů čajové odrůdy tencha. Ty jsou velmi specifické a jejich sklizeň je mimořádně důležitý. Lístky čajové odrůdy tencha následně projdou procesem sušení, paření a následně se důkladným způsobem semelou.

Co matcha čaj obsahuje?

Víte, proč je matcha čaj tak zdravý? Říká se, že jeden šálek tohoto jedinečného čaje obsahuje tak mnoho účinných látek, kolik se nachází v přibližně 1,5 litru zeleného čaje. Je totiž známo a zároveň i prokázáno, že matcha čaj obsahuje všechny druhy zdraví prospěšných látek. V tomto případě se jedná například o vitamíny skupiny A, B, C a E. Zároveň ve složení matcha čaje najdete i velké množství antioxidantů a aminokyselin.

Věděli jste, že: Matcha čaj obsahuje také kofein? Ten má ovšem jiné účinky než u kávy. Po konzumaci matcha čaje totiž účinky kofeinu nastoupí o co později a trvají výrazně déle. Kávu tak bezpochyby můžete nahradit také matcha čajem, který je zdravější.

Účinky matcha čaje

Víte, jaké účinky přináší matcha čaj? Obecně jich je opravdu mnoho, ale ne všechny jsou i vědecky podložené. V následujících řádcích vám přinášíme nejúčinnější vlastnosti matcha čaje, které rozhodně stojí za pozornost. Které to jsou?

Matcha čaj a jeho najväčšie benefity, ktoré stoja za pozornosťab

Tělu dodává energii

Matcha čaj je velmi výhodný zejména z toho hlediska, že dokáže tělu dodat velké množství energie. Právě proto je tento nápoj vhodný i pro sportovce, kteří jej mohou užít například před tréninkem. Budou tak mít dostatek energie, přičemž se zvýší i jejich fyzický výkon. Mimo jiné, matcha čaj má dlouhodobé účinky, které po chvíli rozhodně nezmizí, právě naopak. Přetrvávají po delší dobu, díky čemuž je tento nápoj tak populární.

Napomáhá při redukci hmotnosti

Věděli jste o tom, že matcha čaj dokáže napomoci i při hubnutí? Samozřejmě důležité jsou i jiné faktory, jako je zdravý životní styl, dostatečný pohyb a konzumování vyvážených jídel. K tomu však můžete užívat také výživové doplňky, mezi něž patří i jedinečný matcha čaj. Obsahuje komplex látek, který zvyšuje metabolismus a napomáhá při spalování tuků.

Naše rada: Chcete-li užívat opravdu kvalitní a zdravý nápoj, pořiďte si matcha čaj. Ten totiž nepřináší žádné nežádoucí účinky, díky čemuž je vhodný opravdu pro každého. Bez jakýchkoli rozdílů.

Matcha čaj a jeho najväčšie benefity, ktoré stoja za pozornosťac

Snižuje špatný (LDL) cholesterol

LDL cholesterol je pro organismus škodlivý. Může totiž zvýšit riziko vzniku kardiovaskulárních a civilizačních onemocnění. Matcha čaj obsahuje komplex zdraví prospěšných látek, které dokáží eliminovat LDL cholesterol a namísto něj produkovat HDL cholesterol, který se považuje za ten příznivý.

Podporuje obranyschopnost organismu

Jak dobře víte, imunitní systém by měl být dostatečně silný, aby organizmus dokázal bojovat proti onemocněním různého druhu, především vůči infekcím. Matcha čaj má ovšem účinky, které dokáží podpořit zdraví imunitních buněk do vysoké míry. Znamená to, že budete umět snáze předcházet různým onemocněním. Při nákaze budete mít výrazně lehčí průběh, což rozhodně oceníte. Důležité je však pít matcha čaj pravidelně a dlouhodobě.

balik_matcha_teacu

 

⇒ Doporučujeme: Akční balík MATCHA TEA ⇐