Užívání kolagenových doplňků a jeho největší výhody

Za nejhojnější protein v lidském těle se považuje kolagen. Ten má za úkol několik funkcí, bez kterých bychom se rozhodně neobešli. Je hlavní složkou pojivových tkání, zajišťuje strukturu pokožky a posiluje kosti.

Kolagen je protein, který je nezbytný pro šlachy, vazy, kůži a svaly. Říká se, že jeho produkce výrazně klesá už po 25. roce života. Čím je člověk starší, tím méně kolagenu má v těle. I to je důvod, proč se s narůstajícím věkem častěji vyskytují onemocnění pohybového ústrojí, vrásky na pleti nebo zhoršení stavu kostí.

V současnosti jsou vyráběny doplňky stravy, které obsahují kolagen. Doporučuje se je užívat z následujících důvodů.

Zmírnění bolesti kloubů

Velké množství starších lidí trpí bolestmi kloubů. Je to způsobeno tím, že produkce kolagenu v jejich těle už není taková, jaká by po správnosti měla být. Tento důležitý protein napomáhá při udržení integrity chrupavky. Právě ta chrání samotný kloub. Pokud je kolagenu málo, vznikají i různá degenerativní onemocnění kloubů, mezi něž patří například osteoartritida, artróza nebo revma.

Užívanie kolagénových doplnkov a jeho najväčšie výhodya

Je pochopitelné, že těmto chorobám se chce každý vyhnout. Není totiž nic neobvyklého, že se objeví iu mladších ročníků. Proto se doporučuje preventivně užívat kolagenové doplňky. V mnoha zahraničních studiích se totiž prokázalo snížení bolesti kloubů a projevů degenerativních poruch. Kolagenové doplňky dokáží snížit zánět a zároveň zlepšit funkce kloubů.

Zlepšuje zdraví pokožky

Hlavní složka pokožky je právě kolagen. Pokud byste jej měli nedostatek, mohlo by se to projevit například na vyšším výskytu vrásek, přičemž by byla vaše pleť suchá a citlivá. Proto se doporučuje užívání kolagenových doplňků. Ty zabezpečují posílení pleti. Dodají jí pružnost a zejména hydrataci.

Při pravidelném užívání těchto produktů také dochází k poklesu tvorby vrásek, přičemž se postupně uhlazují. Existují také vědecké studie, které potvrdily, že kolagenové doplňky mohou sloužit také jako prevence vzniku akné a jiných nedokonalostí.

Prevence osteoporózy

Kosti jsou z velké míry vyrobeny z kolagenu. Ten jim dává jasnou strukturu, a také zachovává jejich funkci. Při poklesu produkce kolagenu dochází ke zmenšení kostní hmoty. Nízká hustota kostí je typická pro onemocnění, jako je osteoporóza. Tato nemoc se vyznačuje zvýšeným rizikem lámání kostí. Jako prevence mohou sloužit také kolagenové výživové doplňky. V tomto případě je ideální kombinace vápníku a kolagenu.

Vhodné i pro sportovce

Lidé, kteří se vystavují každodenně vysoké fyzické námaze, by měli užívat kolagenové doplňky preventivně. Jejich klouby, kosti a vaziva se totiž často opotřebovávají. Aby se sportovci vyhnuli zraněním a onemocněním, měli by do těla kolagen jistým způsobem dodat. Ano, tento protein se nachází i přirozeně v potravinách, ale ne v takové míře, jako v doplňcích výživy. Mimo jiné studie naznačují, že kolagen může napomoci i při nárůstu svalové hmoty. To nejednoho sportovce rozhodně potěší.

Užívanie kolagénových doplnkov a jeho najväčšie výhodyb


Podporuje zdraví srdce

V současnosti jsou velmi častá kardiovaskulární onemocnění. Ty se spojují s nezdravým životním stylem, ale jedním z faktorů může být také nedostatek kolagenu v těle. Chcete-li těmto onemocněním předejít, začněte s užíváním kolagenových doplňků. Ty poskytují podporu tepnám a krevním cévám. Jak dobře víte, zúžení tepen často vede právě k ateroskleróze. Jedná se o závažné onemocnění, ze kterého může vzniknout infarkt nebo mozková příhoda.

Chcete-li, aby bylo vaše srdce zdravé, neváhejte užívat kolagenové doplňky. Při výběru rozhodně nešetřete a raději zainvestujte více. Vždy se nejprve zaměřte na složení a účinky, abyste si vybrali doplněk stravy, který bude opravdu kvalitní.

Screenshot 2023-01-03 at 09-18-09 Superstrava Super Collagen 3PACK 3 x 350g - Superstrava.cz - 100_ esenciální přírodní oleje a BIO potraviny

⇒ Doporučujeme: Super Collagen 3PACK ⇐